1. oktober 2010

Lang narkodom for politiassistenten

Skrevet av 
Den omstridte 40-årige trønderen står fortsatt på sin uskyld. Han har ennå ikke bestemt om han vil anke, eller godkjenne dommen og satse på rask overførsel til soning i Norge.

AV: HELGE HEYERDAHL

En tidligere politiassistent i Pattaya ble 23. september dømt til 16,5 års fengsel samt en bot på 800.000 baht. Den 40-årige trønderen har vært en omstridt person i det norske miljøet i Pattaya, og har blant annet vært beskyldt for torpedovirksomhet. Han ble arrestert på den norske restauranten El Paso i Pattaya med et ulovlig våpen og 40 gram heroin, men hevder at han ble lurt i en felle. Nordmannen er ennå ikke sikker på hva han vil gjøre videre.

- Det er urettferdig
- Du har tidligere sagt at å tilstå for å få en dato å forholde deg til med hensyn til utlevering til Norge er uaktuelt. Har dette på noen måte endret seg?
- Ja, men man kan begynne å lure på hva som lønner seg. Hvis jeg anker går det to år før saken kommer opp igjen. Hvis jeg innrømmer skyld tror jeg at jeg kan bli utlevert til Norge etter to-tre år. Men da må jeg si meg skyldig i noe jeg ikke har gjort. Det betyr også et takk og farvel til Thailand. Det er for ille. Og så urettferdig det kan få blitt. Mange tanker går igjennom hodet nå, for jeg er egentlig ikke klar for en eneste dag til i fengsel. Det er som å ikke eksistere. Ingen plasser å gå, og ikke noe å gjøre.
- Blir du overflyttet til bedre soningsforhold nå som dommen er et faktum?
- Jeg sitter i en varetektsavdeling nå, men dette vet jeg ikke noe om. Jeg tror det vil avhenge mye av om jeg godtar dommen, eller om jeg anker.

Nektet å underskrive dom
- Du nektet å underskrive på dommen. Hvor smart tror du det er?
- Det er det jeg tenker minst på. Jeg nekter å godta dommen som er uriktig, og tar avstand fra denne ved å ikke underskrive.
- Hva gjør du nå?
- Jeg avventer saken. Jeg har tro på det thailandske rettssystemet, men jeg håper det går an å sitte i fengsel nærmere Pattaya så jeg kan få besøk av min kone og to år gamle sønn oftere.

Feil i norske medier
Flere norske nettmedier har meldt at det allerede er innlevert en anke i saken, men da vi snakket med forsvarerne 28. september avkreftet de dette. Forsvarerne sier at de nå venter på alle dokumenter til dommen, for deretter å ta stilling til om en anke vil bli innlevert.

(Pattaya Tidende utgave 10/2010 - 1. oktober 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge