1. september 2010

Thailand vil stoppe Telenor-dominans

Skrevet av 
Teletilsynet i Thailand vil ikke at utlendinger skal ha toppjobber i telekomselskapene her. Etter en mediestorm har de nå satt ned en komite. I mellomtiden skal Telenor-eide Dtac bruke milliardbeløp på en budrunde om 3G-konsesjon.

AV: DAG A. EKEBERG

Det thailandske teletilsynet - National Telecommunications Commission (NTC) - utga 5. august et lengre dokument om utlendingers deltakelse i telekomindustrien i Thailand. I dokumentet heter det blant annet at de ikke ville akseptere at utlendinger har kontrollen med den daglige driften av et firma når de på papiret eier mindre enn halvparten av aksjene. Thailandsk lovgivning tillater maksimalt 49 prosent utenlandsk eierskap. Det var liten tvil om at Dtac var et av firmaene som NTC siktet til. Telenor eier 38 prosent av aksjene i Dtac direkte, men det totale eierskapet er 65 prosent via stråselskaper. Telenor har også tre av topplederne i firmaet, inkludert sjefsjobben. NTC har nå bestemt å nedsette en komite som skal vurdere dette og gi en innstilling i løpet av tre måneder.

Endelig klar for 3G
I mellomtiden vil den sterkt forsinkede budrunden for såkalt 3G mobilnettverk gå av stabelen. Søknadsfristen var 30. august, og budrunden holdes 20. september. Startbudet ligger på 12,8 milliarder baht. Dtac-sjefen Tore Johnsen sier til Pattaya Tidende at det pr i dag ikke er noen endringer i reglene om hva utlendinger kan ha av stillinger i Dtac eller Dtacs datterselskaper. Han sier: - Dtacs styre har besluttet at Dtac gjennom heleid datterselskap Dtac Internet Services vil levere søknad om å få delta på 3G-auksjonen. Dette er kommunisert som børsmelding fra Dtac.
- Hvem er administrerende direktør i Dtac Internet Services Co?
- Dette er i øyeblikket ikke offentlig informasjon.

Tror ikke på diskvalifikasjon
- Er det etter din mening noen sannsynlighet for at Dtac Internet Services Co vil kunne bli diskvalifisert fra budrunden grunnet eierforhold eller sammensetningen av ledergruppen og derved tape depositum på 1,28 milliarder baht?
- Dtac ser ingen grunner til at vi skal be diskvalifisert. Hvis noen skulle bli diskvalifisert i prekvalifiseringen eller ikke få tilslaget på en lisens i auksjonen, vil de få depositumet tilbake. Det er kun hvis du trekker deg etter søknaden - frivillig - at det er en risiko for å tape depositumet, sa Johnsen.

(Pattaya Tidende utgave 9/2010 - 1. september 2010)

 

Lest 766 ganger Sist redigert 29. april 2012 - 10:17

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai