1. september 2010

Krf-politiker ga råd til foreninger

Skrevet av 
Finn Kristian Marthinsen satt på Stortinget for Krf fra 1997 til 2005, begge perioder i Justiskommiteen. Han har nettopp avsluttet sitt vikariat som prest i Sjømannskirken i Pattaya, hvor medlemmer av norske interesseorganisasjoner her benyttet anledningen til å spørre ham om noen gode råd i kampen mot NAVbyråkrati og kildeskatt.

Marthinsen mener at de tre foreningene som jobber med saker som pensjonisters rettigheter burde kunne klare å samarbeide. Videre rådet han: - Prøv å drive lobbyvirksomheten med sakelige beskrivelser og eksempler på urettferdig behandling. Få punktene ned på et A4-ark uten store proklameringer og utredninger og i tillegg uten at man kommer med beskyldninger mot enkeltpersoner, sa Marthinsen i et møte på Sjømannskirken i forrige uke. De tre foreningene som jobber med disse sakene er Emigrant1, APTRT (Arbeidsgruppa for pensjonisters og trygdedes rettigheter i Thailand) og Khon Norway.

Marthinsen mente også at noen bør spesialisere seg på, og arbeide mot, visse grupper i Stortinget og NAV. Dette har da også foreningene jobbet aktivt med. Vidar Bjertnes fra APTRT sa at de langt på vei har lykkes, men at de føler seg lurt av det norske skattevesen og helsevesen, som er meget urettferdig i behandlingen av pensjonister i Thailand.

Tarjei Lodden hadde følgende kommentar: - Min konklusjon er at det norske helsevesen ikke fungerer for oss som bor her i Pattaya, sa han, og refererte til en hendelse hvor han måtte stille opp med penger for en kamerat på et sykehus midt på natta, da ingen norske institusjoner hadde kunnet tre støttende til.

Det ble på møtet enighet om å forsøke å få en representant fra NAV til Thailand, for å lette arbeidet gjennom alt byråkratiet. Martinsen sa til slutt: Jeg kommer til å informere noen av mine venner på Stortinget om sakene deres, men forstålig nok kan jeg ikke jobbe med dem så intenst som dere, men jeg ønsker at det dere har tatt opp med meg blir rettferdig behandlet. (ojw)

(Pattaya Tidende utgave 9/2010 - 1. september 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge