1. august 2010

Kinesiske turgrupper rundlures

Skrevet av 
I fjor var det ca. 770.000 kinesere som besøkte Thailand. For 3-4 år siden var tallet drøyt en million pr år. Tourism Authority of Thailand (TAT) tror at en av hovedårsakene til nedgangen er sleipe thailandske turoperatører. De sier at ryktene har begynt å gå i Kina om hvordan turgrupper behandles i Thailand. Det foregår et samarbeid mellom reisebyråer i Kina og turoperatører i Thailand. Turistene blir lovet gratis opphold i Thailand så lenge de betaler for flybilletten. Thaiene betaler 50 eller 100 amerikanske dollar pr hode til de kinesiske reisebyråene. Det vil si at de på en eller annen måte må få dekket inn denne avgiften, pluss gratis hotell, transport etc. Måten de gjør det på er at de drar turistene med på utallige shoppingturer og sightseeinger mot sin vilje, steder hvor de blir utsatt for en kontinuerlig strøm av salgsfremstøt. De thailandske operatørene får provisjoner av salget.

Etterlatt langs ruten
Det har vært mange klager på dette fra Kina, ifølge avisen Phuket Gazette. Blant annet skal turister som ikke har vært villig til å bruke tilstrekkelig med penger rett og slett ha blitt etterlatt langs ruten og vært tvunget til å ordne transport selv.
Kina forsøker å bekjempe problemet og har vedtatt en lov som sier at det er ulovlig å arrangere ferieturer hvor det ikke er oppgitt en detaljert agenda for reisen.
I Phuket har det hittil vært lite av slike reiseselskaper, mye grunnet høye priser på hotellrom. TAT jobber sammen med reiselivsnæringen der for å regulere turistindustrien slik at man unngår problemet. Chiang Mai og Pattaya nevnes som steder hvor slike kinesiske turgrupper er utbredte. Pattayafolk kan bekrefte dette. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 8/2010 - 1. august 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge