[ annonse ]
1. august 2010

Thaier vil lære norsk omsorg

Skrevet av 
[ annonse ]
23. juli hadde rehabiliteringssenteret Baan Sabaijai i Pattaya besøk av ca. 30 thaier som ville studere hvordan de tilrettelegger senteret for funksjonshemmede. Det dreide seg om arkitektfakultetet fra Chualongkorn University i Bangkok samt to medisinske fakulteter ved Chiang Mai University. Begge steder er det forskningsprosjekter på gang med hensyn til bomiljø for eldre og funksjonshemmede.
Også tilstede var Seksjonen for sosialarbeid fra Pattaya City - åtte personer under ledelse av Arunrasamee Boonkerd. Hun kunne fortelle om en ny lov som påbyr adgang for rullestolbrukere i offentlige bygninger og visse steder som er åpen for allmennheten, som kjøpesentre etc.
Funksjonshemmede innbyggere i Pattaya får sosialstønad fra myndighetene og penger til hjelpemidler, selv om beløpene er veldig små i forhold til i Norge.
Innehaver Oskar Jørgensen ved Baan Sabaijai sier at han to ganger har forelest innen 'Human Resources' ved Ramkhamheang University, og er blitt kjent med disse forskerne gjennom dette. Han synes det er spennende at thaier ønsker å se hvordan nordmenn legger ting til rette. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 8/2010 - 1. august 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)