1. juli 2010

Flyselskapene forventer en stille høst

Skrevet av 
Dyr sommer – billig høst

Selv uten spesielle kampanjer er nå prisene for utreise i september på godt under seks tusen kroner.

AV: TERJE ENGØ

Flyselskapene har som vanlig økt prisene på flybilletter kraftig i sommersesongen. Men forskjellene selskapene imellom er også store. Mens en billett Oslo-Bangkok med avreise 6. juli og retur 25. juli koster 10.327 kroner med SAS, fant vi et tilbud fra Lufthansa/ Etihad til 7.182 kroner. Flytiden er tilnærmet den samme til tross for et ekstra stopp med det billigste alternativet.
Hvis du kan vente til september med utreise, så raser prisene igjen. Flere flyselskaper halverer i praksis prisene. Det kan tyde på at de forventer en stille høst, da ingen av prisene er ledd i noen større kampanje. Austrian tilbyr allerede tur/retur for 5.610 kroner enten du skal være noen uker eller to-tre måneder. Det er rimelig.

Billig-samarbeid på gang
Skulle det være vanskelig å finne billige billetter på ønsket avreisedag, kan det være en del å spare på å dra via London i juli. Indiske Jet Airways tar deg fra London til Bangkok for 4.307 norske kroner. Så spørs det hva du må gi for en billett fra Norge til London. Husk at reiser du til andre flyplasser enn Heathrow blir det raskt en del hundrelapper i buss i tillegg. Pluss at du må regne med at du minimum trenger 3-4 timer ekstra i London.
Jet Airways skal etter det vi uoffisielt har fått vite være i ferd med å inngå avtaler med norske byråer om salg av deres billetter. Det skal visstnok være i et slags samarbeid med Brussel Airlines som også brukes av Etihad, et selskap som ofte tilbyr svært gode priser.

Ring byråene
Vårt råd er at du sjekker nettsteder som kelkoo.no og momondo.com, samt ringer en del byråer og sjekker prisene med dem. Det er ikke uvanlig at flyselskapene selger en del rimelige billetter gjennom reisebyråer uten at disse prisene er å finne på nettet. De vil på den måten unngå konkurranse fra andre som dropper prisene på de samme dagene hvor de kanskje har dårlig belegg på noen avganger.

Bestill nå
Med priser under 6.000 kroner for utreise i september er det liten grunn til å håpe på noe særlig videre prisfall. Råoljeprisen har de siste ukene steget til rett under 80 dollar per fat. Holder den seg der, eller går enda høyere, vil det gi utslag i flyprisene. Drivstoff, landings- og passasjeravgifter må betales, og helst skal selskapene ha litt i egen lomme også.
Kanskje vil vi i september se kampanjepriser helt ned i 5.400 kroner, men det er på langt nær sikkert. Bestiller du nå, kan du legge til 210 kroner og sikre deg en billett med Austrian. Det er liten grunn til å vente.

(Pattaya Tidende utgave 7/2010 - 1. juli 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge