annonse:
1. juli 2010

Ofrene for opptøyer får erstatning

Skrevet av 
Forretningsfolk i Bangkok får 50.000 baht. Butikker på flyplassene får forlenget konsesjon og reduserte leiepriser.

AV: DAG A. EKEBERG

Styreformann i Airports of Thailand (AoT), Piyapan Champasut, har introduserte virkemidler for å hjelpe flyselskaper og leietakere på flyplassene i Bangkok økonomisk. Med tilbakevirkende kraft fra 1. april og ut året blir landingsavgiften redusert med 15 prosent, parkeringsavgiften med 50 prosent, og leieprisen for butikker på flyplassen blir redusert med 10 prosent. Leietakere får også utvidet konsesjonstiden med fra et halvt til to år, avhengig av lengden på skadeavtalen. Virkemidlene gjelder begge flyplassene Don Mueang og Suvarnabhumi.

Et av firmaene som nyter godt av tiltakene er King Power, som driver tollfributikker på Suvarnabhumi. De får nå ifølge Bangkok Post forlenget konsesjonen helt frem til år 2018, mens de opprinnelig hadde en tiårskontrakt fra starten i 2006 til 2016. Mange vil huske bedriften King Power etter at flere utenlandske reisende i fjor sto frem og hevdet at de ble lurt av de ansatte der. Engelske og danske aviser hadde rapporter om dette, og internettforum i Thailand opplevde hete diskusjoner om denne bedriften.

Forretningsdrivende som ble rammet av opptøyene 19. mai får også hjelp av myndighetene. Det er snakk om 50.000 baht i kontanter for små virksomheter som kan påvise at de er blitt rammet. Hittil har 769 personer og småbedrifter fått kontantbeløpet.

Totalt sett er det nærmere 3000 som har registrert seg som skadelidende. Et annet virkemiddel er at det nå blir mulighet for forretningsdrivende i det skadelidende området i Bangkok å låne inntil 1 million baht med en rente på 3 prosent.

(Pattaya Tidende utgave 7/2010 - 1. juli 2010)

 

Lest 1538 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien