annonse:
1. juli 2010

Militært luftskip skaper problemer for hæren

Skrevet av 
Den thailandske hæren bestilte for et par år siden et luftskip som skulle bidra med å observere terrorister i de tre problemfylte provinsene helt sør i Thailand. Men det har vært mye problemer med kjøpet, som også var grunnen til at militærkomiteen i Underhuset i parlamentet holdt en høring om dette nylig. De innkalte ifølge Bangkok Post nestkommanderende i hæren og en offiser fra tollmyndighetene for å forklare hvorfor prisen som var oppgitt av hæren sammenlignet med den prisen som ble oppgitt til tollvesenet ikke stemte overens.

Tolloffiseren vist til en pris på 54 millioner baht, mens hæren hadde 112 millioner baht, og en totalsum på 350 millioner baht som skulle betales til leverandøren - det amerikanske firmaet Aria International - for luftskipet med tilhørende militært utstyr.

Hæren skal ettersigende allerede ha betalt inn 270 millioner av beløpet, og det ble under høringen stilt spørsmålstegn ved hvorfor det amerikanske firmaet ikke måtte betale dagbøter, siden luftskipet skulle vært levert allerede i august i fjor. Farkosten skal også ha hatt problemer under en test av flyegenskapene samt at tilhørende utstyr ikke fungerte etter planen.

Komiteen i Underhuset har et flertall av sittende medlemmer fra opposisjonen til den nåværende regjeringen. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 7/2010 - 1. juli 2010)

 

Lest 1706 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace