[ annonse ]
1. juli 2010

Big Buddha - ikke for de med høydeskrekk

Skrevet av 
[ annonse ]
Etter fem års konstruksjonsarbeid nærmer det seg nå slutten på et av Phukets mest spektakulære prosjekter. Den 45 meter høye buddhafiguren, kledd i marmor, er bygget kun med hjelp av donasjoner, og det tas heller ikke inngangspenger for besøkende. Figuren befinner seg på en høy fjelltopp ved navn Nakkerd Hill mellom Chalong og Kata Beach, og det er en imponerende utsikt man blir møtt med.

Som sedvanlig i Thailand brukes det bambusrør til å lage stillas for byggearbeidene, og om man ser nøye på bildet, så får man øye å på små figurer helt på toppen som holder seg fast med den ene hånda og snekrer med den andre.

Suporn Wanichaku er president i stiftelsen Mingmongkol Faith 45 som bygger buddhafiguren til en verdi av ca. 150 millioner baht. Han ledet en prosesjon av 259 munker fra hele Thailand i fjor da øynene til buddhafiguren ble satt på plass.

Ideen til Big Buddha er ti år gammel, men det var først i 2005 at arbeidene kom i gang. Det var ikke lett å få byggetillatelse i et område med historisk urskog som ligger høyere enn den lovlige grensen for byggearbeider.

Mange av de besøkende donerer penger til prosjektet. Donatorer kan skrive sin signatur på marmorplatene som skal dekke hele figuren. Det mangler ikke på skandinaviske navn på den burmesiske marmoren. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 7/2010 - 1. juli 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)