1. juni 2010

Thailand i medienes søkelys

Skrevet av 
20. mai var demonstrasjonene i Bangkok over. Samme dag rapporterte Nettavisen at norske turoperatører ikke hadde sett noe tegn til nedgang i etterspørselen etter reiser til Thailand. Star Tour sa følgende: - Sommerens turer er enten utsolgt eller nesten helt fulle. I tillegg bestiller nordmenn vinterreiser til Thailand som normalt.

I Danmark opplevde reisearrangøren MyTravel en betydelig økning i salget av reiser hit: - Vi har solgt hele 80 prosent flere reiser sammenlignet med samme tidspunkt siste år, sa de til Ekstrabladet. 20. mai var det ennå frykt for at opptøyene skulle spre seg utover i landet. VGnett tok en rundspørring til ulike turiststeder i Thailand, deriblant Pattaya, hvor redaktøren i Pattaya Tidende kunne fortelle om godt med turister og ingen synlige tegn til uroligheter, bortsett fra portforbudet som nettopp var innført i 23 provinser dagen før.

Portforbudet ble opphevet spesielt for Pattaya kl. 20.45 fredag 21. mai. Da var det imidlertid kun et kvarter igjen til restauranter og barer hadde fått beskjed om å stenge, så for mange kom beskjeden litt sent.

20. mai var også dagen da Bangkok Post for alvor viste sin farge, og den var ikke rød. I en lederartikkel på forsiden - på sort bakgrunn - fikk rødskjortene kraftig kritikk for sin oppførsel, mens regjeringens håndtering ikke ble omtalt.

Rødskjortenes egen tv-kanal ble stengt av myndighetene, noe som fikk mediefolk til å begynne å snakke om pressesensur.

I beste sendetid lørdag 22. mai tok regjeringen over alle tvstasjoner i Thailand i en time, og sendte et program hvor de forsvarte sine handlinger. Det ble vist videoopptak av rødskjorteledere som oppfordret til å brenne bygninger.

Likeledes ble det vist en mengde avanserte våpen som ifølge regjeringen ble beslaglagt i rødskjortenes leir. Programmet ble i ettertid grundig debattert på ulike webfora. Noen debattanter mente det var merkelig at alle disse våpnene plutselig dukket opp, tre dager etter at aksjonene var over, mens andre igjen mente at rødskjortene var terrorister, og at grunnen til at ingen av journalistene hadde sett disse våpnene under den to måneder lange konflikten, var at våpnene var godt gjemt hele tiden. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

Lest 1862 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla