1. juni 2010

Flybilletter til opprørspriser for tiden

Skrevet av 
Askeproblemer og opptøyer i Bangkok har presset flyprisene i bunn. Et lite søk viser at du med utreise fra Oslo 9. juni og retur 7. juli kan reise til Bangkok for 5602 kroner med Austrian Airlines. Selger er reisebyrået Kilroy. Byrået tilbyr også Lufthansa for 6299 kroner og KLM til 6646 kroner i samme tidsrom. Selv midt i ferietiden, med utreise 7. juli og retur 25. augsut tilbyr Austrian Arlines priser helt ned i 6702 kroner.

Flere tusenlapper billigere
I praksis er flyprisene tur/retur fra Norge til Bangkok nå 1500 – 2500 kroner lavere enn i fjor på samme tid. Årsaken er opptøyene som har skremt bort endel reisende, og askeskyene som har gjort at mange frykter store forsinkelser, utsettelser og tap av verdifulle feriedager. Den 20. mai var det billetter tilgjengelig med Austrian Airlines for 5619 kroner fra Oslo. Under normale forhold skulle billettene kostet fra 9000 kroner og oppover.

Mindre å spare via London
Det er ennå litt å spare på å fly fra London, forutsatt at askeskyene ikke ødelegger. Oman Air tilbød den 20. mai billett til 3446 kroner, og indiske Kingfisher tilbød 3644 kroner. Legg til 900 kroner for Norwegian til London, og 300-400 kroner for transport fra Gatwick til Heathrow, og du har spart tusen kroner. Neppe nok til å ta risken på å ikke nå flyet fra Heathrow. I realiteten har aske og opptøyer presset flyprisene så langt ned at det er lite å spare på å kjøpe billett fra London.

Kampanjepriser fra Bangkok
Skal du fra Thailand til Norge, var du kanskje så heldig å få med deg SAS’ siste kampanje. Med salgstid fra 18. til 27. mai kunne du kjøpe tur/retur Bangkok-Oslo for 28.790 baht og Bangkok-Stavanger/Bergen for 25,590 baht. Utreisen gjaldt fra 15. august til 15. oktober. Opptøyene i Bangkok og askeproblemer har skapt mangel på seter ut fra Bangkok i perioder. Men når det hele roer seg i Bangkok, og den islandske vulkanen forhåpentligvis roer kreftene, vil det mest sannsynlig bli flere rimelige priser å finne for de som skal tur-retur Bangkok - Norge. Prisene som SAS har kommet med viser at de forventer lavere enn normalt belegg til høsten.

Kampanjer i det skjulte
Det er ikke bare SAS som forventer fall i trafikken til og fra Thailand. Det er en generell oppfatning blant flyselskapene at det vil være redusert interesse for Thailand i de neste månedene, kanskje ut hele dette året. Det betyr ledige seter begge veier. Kan disse setene selges for få kroner over kostnader til avgifter, drivstoff og catering om bord, vil de bli solgt. Mange kampanjer vil skje i det skjulte og prisene vil ikke bli offentliggjort på nettet. Det er ikke alltid selskapene ønsker at konkurrenten skal se hva de gjør før en del seter er solgt. Det kan derfor være lurt å ringe norske eller thailandske reisebyråer og ikke stole blindt på at de beste prisene finnes på nettet.

(AV: TERJE ENGØ)

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge