Karmøy-folket fant urørt strand
1. juni 2010

Karmøy-folket fant urørt strand

Skrevet av 
'Stol Land Samui' er boligfeltet oppkalt etter grunnleggeren Paul Stol fra Karmøy. Han fant et helt urørt område på Koh Samui for fem år siden.

TEKST OG FOTO: DAG A. EKEBERG

Det er temmelig spesielt å kjøre gjennom grisgrendte strøk og ubefolkede områder på Koh Samui, og komme ned til en strand med en helnorsk koloni. Mye av Koh Samui er utbygd, men helt syd på øya er det fortsatt ledig land. Dette ligger et godt stykke unna de to store trekkplastrene Lamai og Chawaeng.
Men Paul Stol, kjent entreprenør fra Norge gjennom 25 år, så muligheten. Han kjøpte opp land for fem år siden, lagde molo og ryddet stranden. Nå er det flere som har fått øynene opp for dette området, og tomter selges til høye priser.
Stol Land Samui har pr i dag 13 hus og to leiligheter. Det er kun ett av husene som ennå ikke er solgt.

Bygger flere hus
Paul Stol med sin lange erfaring som entreprenør har ikke manglet kontakter som har slått til på tilbudet om et hus bygget etter norsk standard på en thailandsk strand. Stol har kjøpt opp mer land og det kommer noen flere hus etter hvert. Ikke store mengder, det blir en utbygging med bedagelig fart.
Seks nye hus er planlagt så langt. Husene har tre soverom og to bad og ligger på et område hvor man krysser en smal og kronglete grusvei, og vips er man nede på stranda.

Trillebårer fra Norge
Paul Stol sverger til norske varer og utstyr. Han reiser mye frem og tilbake, og i bagasjen er det kun byggevareutstyr, ikke klær og matvarer. Han har fraktet spader og trillebårer fra Norge. TV Haugalandet var innom og lagde en reportasje fra området i fjor. Stol uttalte da: - Det finnes ikke en skikkelig trillebår å få kjøpt i Thailand!
Han sa videre til TV-teamet at han allerede har slitt ut 15 trillebårer på prosjektet her, som alle ble fraktet hit med fly fra Norge. Paul Stol er født i 1947. Faren var fisker og hadde bondegård. Paul Stol dro på islandsfiske, tjente seg opp noen penger, og kjøpte gravemaskin. Han ville ikke gå i fotsporene etter faren. Ei heller i fotsporene til svigerfar, som eide flere fiskebåter. Paul Stol jobbet seg isteden opp fra gravemaskineier og -fører til en av Norges store entreprenører.

Thailand kurerer MS
For noen år siden ble Paul Stol rammet av sykdommen MS, og det så ut til at tilværelsen skulle bli en rullestol i Norge. Men etter å ha reist på ferie til Koh Samui, oppdaget han at kroppen ble mye bedre etter kun et par uker. Han kjøpte landområdene, og startet arbeidet. Rullestolen satte han igjen hjemme i Norge.
Stol sier til alle som lider av tilsvarende sykdommer i Norge: - Kom til varmen og Thailand.
Datteren Inger Eline Stol (25) tilbringer også mye tid i Thailand, selv om hun jobber som frisør i Norge. Det er Inger Eline som har stått for interiørarkitektur for husene.

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge