[ annonse ]
1. juni 2010

Inflasjon uten lønnsøkning for thaier

Skrevet av 
[ annonse ]
Myndighetene har bestemt å la minstelønn være uendret inntil videre, til tross for at inflasjonen nå er utregnet til 3,7 prosent på årsbasis. I Thailand settes minstelønnen avhengig av hvilken av de 76 provinsene du bor i, og det er et viktig mål siden mange store arbeidsgivere følger vedtatt minstelønn. De som jobber som løsarbeidere for mindre arbeidsgivere får i mange tilfeller en lønn som ligger under disse satsene.

Departementsråd i arbeidsdepartementet Somchai Chumrat uttaler til avisa The Nation at det ikke kun er inflasjon som må tas i betraktning ved bestemmelse av minstelønn, men også andre økonomiske data og også arbeidsgivernes generelle betalingsevne.

Thailand hadde i siste kvartal i fjor en offisiell arbeidsledighet på ca. 1 prosent ifølge myndighetenes statistikk, en nedgang fra ca. 1,5 prosent i begynnelsen av året. Det var 37,7 millioner thaier i arbeid – omtrent halve befolkningen, og 380.000 registrert som arbeidsledige. De reelle arbeidsledighetstallene i Thailand er ikke så hyggelige, siden en større del av arbeidskraften i Thailand er løsarbeidere som tar jobber når det er gode tider og reiser hjem til familien – ofte i Nordøst-Thailand, når det ikke er jobber å få. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)