[ annonse ]
1. juni 2010

Mange korallrev skadet

Skrevet av 
[ annonse ]
Korallrevene i Thailand var i år utsatt for en prosess som kalles bleking, som er ødeleggende for slike rev. Grunnen er de høye temperaturene i vannet, som er forårsaket av at regntiden lot vente på seg i år. Vanligvis starter monsunene i Sør-Thailand i midten av april, mens i år måtte man langt ut i mai før regnet startet for alvor. Temperaturen i vannet lå på 31-32 grader i lengre tid.

De mest utsatte stedene er Phangnga, Krabi og Phuket, samt øyene Similan, Phi Phi og Surin. Men også i Thaibukta er fenomenet observert, nærmere bestemt i Rayong-provinsen, nærmeste nabo til Chonburi og Pattaya.

Niphon Phongsuwan, marinebiolog ved Phuket Marine Biological Centre, sier til Bangkok Post at de anslår at mengden korallrev i Thailand ble redusert med fem prosent bare i løpet av en måned. Korallrev inntil 10 meters dybde vil bruke 3-4 år på å komme tilbake, mens det tar enda lengre tid for dypere rev.

Tilsvarende bleking av korallrev skjedde i 1991 og 2003, ifølge marinsenteret. Sør-Thailand har anslagsvis 80 kvadratkilometer med koreallrev. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)