1. mai 2010

USA: Brudd på opphavsrett vanlig

Skrevet av 
Amerikansk industri er misfornøyde med Thailands håndhevelse av opphavsrett for merkevarer og intellektuell eiendom. Myndighetene i USA har hatt høringsrunder med syv ulike interesseorganisasjoner for amerikansk industri, og truer med å nedgradere Thailands status, som i så fall vil bety økte avgifter på thailandske varer importert til USA.

Amerikanerne deler opp problemland i tre kategorier når det gjelder falske etterligninger av merkevarer, legemidler, programvare etc. Priority Foreign Country (PFC) er den verste kategorien, som Thailand nå står i fare for å havne i. Nest verst er som er Thailands status pr i dag. Land som er ett hakk bedre havner på Watch List.

De som ønsker å nedgradere Thailand er blant andre legemiddelindustrien, som ikke liker at landet kjøper inn billig HIVmedisin og annen essensiell medisin fra produsenter som kopierer amerikanske produkter.

En annen klage kommer fra filmindustrien, som sier at Thailand nå må slå ned på folk som lager private videoopptak av filmer når de er på kino, for deretter å tilby kopier til salgs for en billig penge. De vil også ha et strengere lovverk mot overgrep mot opphavsrett innen digitale nettverk.

De syv interesseorganisasjonene inkluderer produsenter av programvare, film og tv-programmer, musikk, bøker og annet publisert materiell både på papir og i elektronisk form.

En organisasjon av kabel- og satellitkringkastere sier at de er redd for at mange kringkastere i Thailand formidler tv-stasjoner uten å betale for rettighetene. Levi Strauss er bekymret over falske jeans i Thailand.

Ifølge Bangkok Post var det i fjor 7.613 rettssaker i Thailand som dreide seg om opphavsrett. Dette var en økning på 28 prosent fra året før. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge