1. mars 2010

Overlever på norske kunder

Skrevet av 
Nesten halve kundebasen til Jaswinder Singh er nordmenn. Uten dem ville de to siste årene vært deprimerende.

AV: DAG A. EKEBERG

- Årene 2004-2006 pluss halve 2007 var en gulltid for skredderbransjen i Pattaya, forteller Jaswinder Singh. Han er grunnlegger og innehaver av Jim International, som har 12 års fartstid i Pattaya.
- I disse gode årene hadde de fleste aktørene i bransjen 40-50 prosent flere kunder enn nå. I fjor var det helt lavmål, mens årets sesong har vist en fremgang, selv om vi er langt unna toppårene, sier Singh, som har tilhold i passasjen visavis Mike Shopping Mall på Second Road.
Singh har også en forretning i Rayong, hvor det i hovedsak er svenske kunder.

- Mye dårlig kvalitet i Pattaya
- Det er mye dårlige stoffer som selges i Pattaya, sier Jaswinder Singh. - Det er mange om beinet, og nykommere er ofte tvunget til å bruke pris som kurransevåpen. Da blir ofte stoff og søm dårlig. Det var mer eller mindre tilfeldig at Singh fra starten av fikk mange norske kunder, men ryktebørsen har gjort at antallet har økt kraftig.

Over 700 skreddere
Antall skreddere i området anslår Singh til mellom 700 og 900 stykker.
- Husk på at en hel mengde hoteller og kondominiumer har egne skredderbutikker. Likeledes er det jo en eller flere skreddere i de fleste store og små gater man vanker i her i Pattaya.
Pattaya Tidende stilte spørsmålstegn om det virkelig var så mange, men Singh er etter 12 år i Pattaya sikker i sin sak. Han er heller ikke så pessimistisk angående fremtiden. - Tidene vil nok bedre seg, sier han.

Årlige norgesbesøk
De fem siste årene har Singh hatt en årlig 'turné' til Norges fire største byer. Han har sakte men sikkert bygd seg opp en solid kundebase, og har nå omtrent 7000 personer i sitt arkiv, med ferdige registrerte mål. Ca. 3000 av kundene i arkivet er norske.
- Skandinaver er mer motebevisste enn folk fra mange andre nasjoner. De er enklere å ha med å gjøre, fordi de vet hva de vil ha, og har råd til å betale for det, sier Singh, som gladelig innrømmer at han ikke er billigst i Pattaya. Han vektlegger kvalitet, og mener han tjener på det. – I kalde Norge holder det ikke med en etterligning av cashmere, her må den ekte varen til, sier Sing, som selv kjenner godt til norsk kulde og snø. For fremtiden håper han å åpne en filial i Stavanger. Han flytter ikke permanent til Norge, men vil gjerne ha en forretning der også.

(Pattaya Tidende utgave 3/2010 - 1. mars 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge