The Naklua Beach Walk – ingen ordinær strandpromenade
1. mars 2010

The Naklua Beach Walk – ingen ordinær strandpromenade

Skrevet av 
Restaurantguiden:

Hvis du er lei av kilometervis med strandparasoller og plagsomme selgere kan du forsøke å tilbringe en dag i Naklua. Vi har lagt opp ruta. Matpakka kan du legge igjen hjemme.

Vi vil gi leserne et tips om en variert heldags trimtur med mat, drikke og kroppspleie i en sentral, men lite påaktet del av Pattaya. Vi stiller i shorts, t-skjorte og joggesko, men du kan fint gjennomføre i gode sandaler.
Vi starter vår dag hos et sted vi har besøkt med tilfredshet i årevis, nemlig blindemassasje på Sauna Herb Steam. Vi tar av fra Naklua Road i soi 20, et par hundre meter etter rundkjøringen i krysset mellom Second Road og North Pattaya Road. Her er det åpent fra 08.00 til 22.00 med gode muligheter for parkering. Stedet er nylig utvidet og er nå et komplett velværesenter hvor hovedaktiviteten er 'Original Thai Massage', samt olje-, fot- og urtemassasje utført av blinde kvinner og menn i en vennlig atmosfære. I tillegg tilbys et komplett treningssenter med jacuzzi, svømmebasseng og solplasser, flere saunatyper, skjønnhets- og hårpleie et cetera.

En billig og nærende frokost
Blant alle disse tilbudene finnes også en enkel, liten restaurant. Det er her vi starter vår dag, gjerne ved ni-tiden. Menyen er enkel, kun thaimai, ingen American Breakfast. Vår favoritt til frokost er 'Thai Omelet with chopped Pork' (40 baht). Vi foretrekker normalt den innbakte utgaven; en omelett som brettes rundt et fyll av finhakket svine- eller kyllingkjøtt og masse grønnsaker. Her får du imidlertid den flate, mer trauste versjonen, uten grønnsakfyll, men det er greit nok når du tilsetter chili-ketchup. Til valg av de andre rettene får man bruke fantasien. Matopplevelsen i Thailand består ikke i èn enkelt rett, men heller flere retter som utfyller hverandre. Her nevnes Tom Yam Kung (50 baht), Fried Chicken Cashewnut (60 baht), Chicken Galangal eller Seafood in Coconut Cream Soup (50 baht). Velsmakende og helt grei mat.

Blinde massører
Etter frokost ønsker vi å myke opp leddene og vi beveger oss til det lyse vifteavkjølte massasjerommet med åpne vinduer, hvor blinde massører kan behandle opptil 15 personer samtidig. Her er det god og lett stemning med mye latter. Det er lett å bli kjent med naboen. En time koster 120 baht, de fleste andre steder i byen koster det minst 200. Men vi vet at massøren ikke beholder brorparten av pengene, så driksen sitter løst hos oss. Vi gir den rett i hånda etter avsluttet massasje. For de som ønsker aircon-rom, finnes dette. Ved resepsjonen henger det et billedgalleri over massørene. Med tiden finner man sin favorittmassør, og kan ytre ønske om det ved senere besøk.

Fisker fra 'norske' svaberg
Deretter fortsetter vi til fots de siste 100 metrene ned soien, hvor vi via trapper ender nede ved sjøen på Naklua/Wongamat Beach. Her drar vi av oss t-skjorta for å få sol på kroppen, og rusler nordover i vannkanten. Underlaget er opparbeidet gangsti, delvis sandstrand.
Etter noen hundre meter vil enkelte få hjemlengsel, for her åpenbarer det seg skikkelige svaberg som hjemme i Norge. Denne strandstrekningen vil vise seg å være langt mer mangfoldig og opplevelsesrik enn både Pattaya og Jomtien Beach. Fraværet av trafikkstøy er absolutt. Stangfiskerne bruker den røffeste delen av svaberget som en av sine fiskeplasser.

Bråk om fri ferdsel
Straks vi har passert svaberget kommer vi til det omstridte området som lokalpressen ga mye omtale i januar; lokale 'husmødre' hadde gjennom mange år skapt seg en inntekt med strandstoler og enkel servering. Utbyggerne av de nye kondoer og resorter prøvde med myndighetenes hjelp å forvise de lokale thaiene. Farangene, mest tyskere, laget store støttedemonstrasjoner. Flere prosjekter hadde markedsført sine condoer med 'din egen private strand'. Men uheldigvis for dem har Thailand en strandlov som åpner for fri ferdsel. Foreløpig er det våpenhvile. Strand-damene er tilbake.
I samme området åpenbarer Wongamat nok en opplevelse. Et antall lokale fiskerfamilier har sitt virke her. Det fiskes fra små båter av robåt-størrelse. Rensing av fiskegarn og sortering av fisk og krabber foregår i full harmoni med liggestol-turistene. Straks etterpå kommer vi til det som tidligere var en noe sliten restaurant, Rim Talay Seafood. Den er nå under opppussing og ser ut til å kunne bli et ledende sjømatsted snart.

Bambus og russere
Foran deg ligger nå en rett, lang strandstrekning foran rekken av mega-høyhus. Her får du straks følelsen av å være midt i 'russerland'. Enkelte strandselgere snakker russisk bedre enn engelsk. Den første av turens to 'bambusrestauranter' dukker opp. Bambusmøblement, stråtak uten vegger, sand som gulv.
Stranda blir nå mer tynt befolket. Etter at du har rundet den spisse, røffe svabergodden, dukker den andre bambusrestauranten opp. Her råder tyskerne igjen.
Du fortsetter så til du går deg rett i muren som omkranser Sanctuary of Truth, et byggverk i teak, angivelig uten en eneste nagle. Vi kaller det 'Nidarosdomen i tre'. Den ubehagelige 'sannheten' om the Sanctuary of Truth er imidlertid at de har berøvet oss og ikke minst thaiene for sin rett til fri ferdsel langs stranda. Her møtes du av en høy mur, og må snu.

De beste luksushoteller
Vi har imidlertid funnet vår egen løsning på mangelen på fri ferdsel. Det siste store hotellet vel 100 meter før muren heter Garden Cliff Resort & Spa, et luksushotell. Ta nå på deg den medbragte t-skjorta, kakk sanda av skoene, og prøv å se så presentabel og hjemmevant ut som mulig. Du beveger deg opp gjennom tre nivåer av bassenger forbundet med fossefall og havner tilslutt på nivå fire hvor resepsjon og en åpen coffeshop uten vegger befinner seg. Her er utsikten helt fantastisk.
Vi holder oss til cappucino, trolig en av byens dyreste til 150 baht, men så får du den også servert av en dame i lang kjole som kneler ned på gulvet når kaffen serveres. Det er verdt pengene. Blir du spurt om romnummer for regninga, sier du bare 'Cash, Please'. Du kan nå returnere samme vei du kom og ta The Beach Walk tilbake. Våre ben har imidlertid fått nok nå, og vi forlater hotellet ut gjennom resepsjonen. Noen hundre meter ute på gata finner du motorsykkel-taxier som via lite traffikerte soier, tar deg tilbake til utgangspunket. Nå verker leggene, og vi avslutter med en vel fortjent fotmassasje til 200 baht.

2SØS3

Dette er tredje artikkel i serien 'Restaurantguiden', hvor artikkelforfatterne 'To Søster' (2SØS3), ser på utradisjonelle spisesteder. Første artikkel (1. januar) omhandlet 'Thai Barbecue', mens forrige artikkel dreide seg om 'Fishing Parks'.

(Pattaya Tidende utgave 3/2010 - 1. mars 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge