1. februar 2010

Thailand mest sett på NRK

Skrevet av 
Det mest populære programmet på NRKs websider i januar var dokumentaren 'Thailand for nordmenn'.

AV: DAG A. EKEBERG

I den første uka etter at programmet gikk på lufta 2. januar ble det vist hele 77.851 ganger, nesten dobbelt så mange ganger som nest mest populære program – kvalifiseringen til Melodi Grand Prix med 42.125 visninger. Fire uker inn i det nye året var programmet fortsatt det mest viste i januar, selv om kvalifiseringer til Melodi Grand Prix var mest sett i ukene nr 2 og 3. I skrivende stund har dokumentaren vært lastet ned 106.651 ganger.
Programmet tar for seg tre nordmenns erfaringer i Thailand. To av disse har vært omtalt i Pattaya Tidende tidligere: Kalle Kristensen er grunnleggeren av Nordicprosjektene i Pattaya, og har vært i nyhetsbildet den senere tiden etter at han mistet styringen med prosjektene.

Arrestert på bryllupsdagen
Programmet fikk også med seg arrestasjonen av ham og sønnen Tom Sætersdal på selveste bryllupsdagen til Kristensen. Det gjaldt påstander om dokumentforfalskning.
De var raskt ute på kausjon, men det var en traumatisk hendelse som ble vist i detalj.
Nylig avdøde Atle Bratteli levde et enkelt liv ute i rismarkene etter noen feilslåtte forretninger. Han var kjent og kjær blant lokalbefolkningen som vaffelselger i den lille landsbyen han bodde. Han er omtalt i Pattaya Tidende 1. desember som en av grunnleggerne av foreningen Chai Dee, som yter hjelp til funksjonshemmede i fattige strøk.

God reklame for thaidamer
Konene til begge disse nordmennene fremsto i et sympatisk lys i dokumentaren. De støttet opp om ektemennene da disse møtte økonomiske og andre problemer.
Dette var god reklame for den kvinnelige delen av den thailandske befolkningen, som ikke alltid fremstilles like positivt i norske medier. Den tredje nordmannen i programmet er 57-årige Tom Heyerdahl, som står frem som homofil med en thailandsk mann som samboer i Phuket.
De to mest populære programmene på NRKs websider gjennom tidene er en værmelding (318.000 visninger) og 'Ut i vår hage 2: Alt for Norge rundt' (214.000 visninger). Dokumentaren ligger altså allerede nå på halvparten av tallene til den populære Norge Rundt-parodi.
Programmet 'Thailand for nordmenn' er laget av Petter Bønsnes og har undertittelen 'Tre norske menn utfordrer våre fordommer når de bryter opp fra sitt gamle liv og søker lykke og kjærlighet i Thailand'. Hvis du er i Thailand når du skal se programmet, må du sørge for å velge den versjonen på NRKs websider som er nedlastbar utenfor EU.

(Pattaya Tidende utgave 2/2010 - 1. februar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge