1. februar 2010

- Thailand vinner på ærlig vis

Skrevet av 
Redaktøren i norske Travel News forklarer her hvordan det har seg at Thailand vinner hvert år.

AV: DAG A. EKEBERG

Grand Travel Award 2010 ble nylig avholdt i Oslo. Dette er en kåring av de beste aktørene i reisebransjen, basert på en spørreundersøkelse utført av bladet Travel News blant ca. 300 reisebyråansatte. Det er 15. året prisene deles ut, og det var syvende året på rad at Thailand ble valgt til beste ferieland.
Det virker jo litt merkelig at et land skal vinne hvert år, men redaktør Erlend Ellingsen i Travel News sier at Thailand vant på ærlig vis, det er faktisk det beste landet: - Det er flere grunner til at Thailand stadig vinner. Thailand har vært svært synlige på det skandinaviske markedet i en årrekke gjennom sitt turistkontor i Sverige. Dessuten har Thai Airways sitt norgeskontor et særdeles godt rykte utad mot reisebyråene.
- Lysten til å se og oppleve landet tror jeg også spiller inn når reisebyråansatte skal kåre en vinner i denne kategorien, sier Ellingsen.

Uavhengig jury
- Det er en rekke land som er nominert for ‘årets turistland’. De nominerte blir plukket ut av en jury, i år bestående av Dag Tveterås, Roar Ingdal, Terje Berge, Haakon Mack Overvaag og undertegnede. Vi sender så de nominerte i de forskjellige kategoriene til de største reisebyråene, og det er disse som stemmer frem vinnerne. Dette er en questback-undersøkelse som pågår i to til tre uker, sier Ellingsen.
- Vi har og har hatt med en rekke forskjellige land som Brasil, Maldivene, Sør-Afrika, Australia og Mauritius, for å nevne noen, men ingen av disse har nådd opp. Thailand fikk 4,95 poeng av 6 mulige, fulgt av USA med 4,65. Deretter kom Hellas, Australia, Sør-Afrika, Italia, Spania, Danmark, Frankrike og Sverige på 10. plass.

Nordmenn lojale
Ellingsen sier at nordmenn har en enorm lojalitet til Thailand: - Uansett opprør, SARS, fugleinfluensa, lavkonjunktur eller tsunami – nordmenn svikter ikke sitt nye ferieparadis, og vi har fortsatt ikke opplevd noe tak for interessen.

Orkidé Ekspressen vant
Det var første året Orkidé Ekspressen var nominert, og de gikk like gjerne til topps i kategorien 'Beste spesialarrangør'. Beste charterarrangør var i år som i fjor Apollo. Thai Airways ble kåret til beste internasjonale flyselskap, foran Lufthansa og British Airways.

(Pattaya Tidende utgave 2/2010 - 1. februar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge