1. februar 2010

Vi tester to ‘Fishing Parks’ i Pattaya

Skrevet av 
Restaurantguiden: Den beste maten fanger du selv

For de som liker å fiske er det et godt alternativ å tilbringe dagen i en av de mange 'Fishing Parks'. Når du blir sulten ber du om å få fangsten tilberedt. Billig og bra. Et par stenkast unna sentrum i Pattaya.

I forrige utgave omtalte vi konseptet 'Thai Barbeque', hvor du er din egen grillmester. I ettertid har vi fått flere henvendelser fra lesere som har lurt på om det finnes andre typer restauranter hvor man kan gjøre en egeninnsats for maten. Vi har derfor denne gangen valgt å sjekke ut et par restauranter i kategorien 'Fishing Park'. Disse finnes overalt i Thailand, enten det er vestlige turister i nærheten eller ei. I Pattaya finner man flere av disse på landsiden av Sukhumvit Road, spesielt på vei mot Sattahip, og også i området mellom Jomtien Beach og Sukhumvit Road. Men vi har valgt å konsentrere oss om et område enda nærmere sentrum, nemlig Third Road, hvor vi fant to større restauranter av denne typen.

Lei stang – kjøp agn
Et stort lysskilt med bilde av en stangfisker med tekst – selvfølgelig – 'Fishing Park' finner du langs Third Road noen hundre meter nord for Central Pattaya Road. Her finner du en blanding av restaurantbord og fiskebrygger på begge sider av en fiskedam på størrelse med en halv fotballbane. Du leier fiskeplass inklusive stang og snøre for 80 baht pr dag. Som agn brukes en slags brøddeig. Denne får du kjøpt i poser til 60 baht, samt fiskeolje i små flasker til 30 baht. Det var tydelig hemmeligheter fiskerne imellom vedrørende både mengde og type olje som tilsettes brødet. Ikke for fast, men heller ikke for løst - da løser agnet seg opp når det treffer vannet. Flere hadde med seg sitt eget utstyr og spesialolje. Vi observerte et titalls fiskere i aksjon under vårt besøk.

Rimelig fiskemåltid
De fleste fisket tydeligvis for sportens del - straks fisken var landet på brygga ble den skånsomt sluppet ut igjen. Vekta er normalt på rundt 3 kilo, men vi så fisk helt opp til 8 kilo. Ønsker du å ta med fisken hjem må du betale fra 70 til 100 baht pr kilo avhengig av størrelse og type. Restaurantens utmerkede kjøkken tilbereder og serverer fisken med tilbehør mot en 'cooking charge' pr fisk på mellom 50 og 100 baht avhengig av størrelse. Ris kommer i tillegg. Du sitter utendørs med tak men uten vegger. Vi prøvde restaurantens øvrige sjømatmeny og vil betegne maten som helt grei, velsmakende thaimat. Betjeningen var hyggelig og åpningstiden fra 08.00 til 01.00. Ved mørkets frambrudd starter den levende musikken fra scenen, så da kan det bli vanskelig å føre normale samtaler rundt bordet. De fleste fiskerne forsvinner før den tid. Det er også da turistbussene begynner å ankomme.

Billig midt i Pattaya
Vi fortsatte deretter Third Road litt videre nordover og tok Soi 6 til høyre. Etter en halv kilometer ser du portalen 'Batong Fishing Park', hvor du finner en enda større fiskedam. Hver fiskeplass er en brygge/ utstikker med bord og benker med eget tak over. Ved første øyekast kan man tro at dette stedet er nedlagt.
Det ser slitent ut og man aner at storhetstiden ligger noen år tilbake i tid. Men det er her de skikkelige fiskerne føler seg hjemme. Dette er mer et tilbud til fiskeren av typen 'hillbilly' enn til den vanlige restaurantgjenger. Men det ligger likefullt midt i Pattaya City! Her er en meget avslappet atmosfære med god stemning fiskelagene imellom. Her kan du ta deg en dupp rett ut på benken mellom slagene. Mange tar med familien hit. En liten ubetjent lekepark for barn finnes. Noen medbringer også noe til å markere fangsten, men her er prisene ellers så greie at det skulle det ikke være behov for; øl koster fra 40 til 80 baht avhengig av merke og størrelse, softdrink 20 baht. Helflasker med sterkere saker kjøpes også her, glass og isbøtte inkludert.

Reker, kreps og skjell
En meget serviceinnstilt thai serverer fra 'kiosken' sin, hjelper til med agning og krokfjerning osv. Grei thaimat kan enten inntas på den enkelt utstyrte restauranten, eller få den bragt ut til fiskelosjen.
Fiskeavgiften inkludert stang og utstyr er 150 baht pr dag. Agn og brød er 30 baht. Fisken tar du med hjem for 70 baht pr kilo. Kokeavgift med servering i restauranten er 50-100 baht pr kilo. Restauranten har også store kar med levende reker, kreps, fisk og skjell du selv kan håve opp og få tilberedt etter kilopris. Åpningstiden er 10.00 til 02.00. Dette er heldagsstedet for fiskeren som primært kun vil fiske, familien på avkobling, såvel som bursdagsfesten med nogo attåt.
Snittfisken ligger på 3-5 kilo, men et billedgalleri viser rugger på 30-40 kilo, rekorden sies å være en på hele 49 kilo. Vi ville være forundret om turistbussene med sine større selskaper dukket opp her. Og takk og pris for det.

2SØS3

(Pattaya Tidende utgave 2/2010 - 1. februar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge