1. januar 2010

Nordic-striden brettet ut i norsk presse

Skrevet av 
Salget av leiligheter har stoppet opp i New Nordic etter oppslagene i Vi Menn og Telemarksavisa om torpedovirksomhet. Leiemarkedet virker ikke å ha tatt skade av omtalen. Advokat Ronny Mulstad starter nå et nytt firma i Pattaya.

AV: TERJE ENGØ, DAG A. EKEBERG

Ukebladet Vi Menn har i to større reportasjer satt søkelyset på konflikten mellom Kalle Kristensen, gründeren bak Nordic-gruppen, og advokat Ronny Mulstad og hans firma Thaihus. Siden har Telemarksavisa fulgt opp med en serie på hele ti artikler om samme sakskompleks. Det som har vakt størst oppmerksomhet er rapportene om at Kristensen og sønn skal ha blitt antastet av pengeinnkrevere. Ifølge bladet Kapital dreier det seg om en kamp om en selskapsstruktur verd 280 millioner kroner.
Pattaya Tidende har snakket med journalist Jan Friis som skrev Vi Menn-artiklene: - Jeg tror nok reportasjene har vært med på å endre denne saken. Nå er det søkelys på metodene som brukes, sier Friis, som opplyser at han sitter på mange timer med lydbåndopptak i sakens anledning.

Ikke nytt for New Nordic
Nordic-prosjektene inkluderer over 300 leiligheter fordelt på et dusin bygninger, samt et tyvetalls hus. Bygningsmassen har vært drevet på leiekontrakt av Kurt og Kathrine Svendheim fra Haugesund siden juli 2009.
- Kom det frem noe nytt i artiklene i Vi Menn og Telemarksavisa som dere ikke visst da dere inngikk avtalen om leie av Nordicområdet?
- Nei, det var ingen ting nytt for oss. Dette tror jeg også gjelder de som eier leiligheter her og som har fulgt med i saken.
Svendheim sier at salget nå har stoppet opp. I et rundskriv til de som eier hus og leiligheter på området skriver han: 'Vi har mistet to salg vi var veldig sikre på, og en kan ikke vente mange salg til Norge på en tid'.
- Dere har investert mye i et salgsapparat i Norge for disse prosjektene. Medfører dette nå tap for dere?
- Meglerne i Norge selger mange ulike prosjekter i flere land, så vi er ikke bekymret over det. Salget her i Thailand vil komme sterkt tilbake ut over vinteren, sier Svendheim.

Mange vil leie
Kurt Svendheim sier at fremdriften går som planlagt. Han bedyrer at det ikke har vært noen ubehagelige overraskelser økonomisk sett, og at det nå er stor pågang for å leie leiligheter.
- Vi har måttet sende beskjed til eierne her om at det er stor etterspørsel etter leiligheter. Vi formidler ca. hundre leiligheter her, og vi trenger flere nå.
New Nordic har spesielt stor etterspørsel etter leiligheter med minst ett soverom i prosjekter med hage og svømmebasseng.
Svendheim kan fortelle at det er solgt 17 leiligheter i Nordicprosjektene siden de kom inn i bildet i juli. Fem av disse gjaldt en norsk investor som solgte sine leiligheter videre til en annen norsk investor.

Mulstad starter nytt firma
2. desember var det åpning av firmaet Scandinavian Expat Service i Pattaya, med Ronny Mulstad som innehaver. De skal ifølge et intervju i Pattaya Today tilby bilutleie, finansiering, råd om kjøp av eiendom, bil og motorsykkel, juridisk rådgivning og søknad om arbeidstillatelse.

Kristensen på Nrk

I beste sendetid lørdag 23. januar kommer det en dokumentar om Nordic-grunder Kalle Kristensen, som er blitt intervjuet i sitt nye liv som appelsinbonde i Chiang Rai.

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge