Kåre Anmarkrud Kåre Anmarkrud foto: Dag A. Ekeberg
1. januar 2010

Kåres Partybars forum fordoblet på ett år

Skrevet av 
Ingen fritid for forum-Kåre

Kåre Anmarkrud får stadig mindre fritid etterhvert som forumet på Kåres Partybar tar av. Han sliter med datavirus og thailandske myndigheter, men smiler like fullt.

AV: DAG A. EKEBERG

For et år siden skrev Pattaya Tidende om forumet på Kåres Partybar. Da var det kommet inn ca. 170.000 innlegg siden starten høsten 2005. Nå er dette tallet allerede doblet. Forumet passerte i desember 330.000 innlegg. Medlemstallet har også økt. Det er i skrivende stund 5573 medlemmer.
Nå er det snart ti år siden den da 55-årige blikkenslageren fra Toten fikk en pc i gave av noen venner. Kåre feiret millenniumskiftet uten å ane hva et modem var, men han var rask til å se potensialet da han først satte i gang.

Virus og sensur
Det kommer i snitt 222 innlegg pr dag på forumet, og Kåre leser hvert eneste innlegg, og sensurerer de som krever dette.
Det dukker opp i snitt ca. fem mye søknader om medlemsskap hver dag, og alle skal godkjennes av Kåre. - Det er viktig at de har en e-postadresse som ser reell ut, og at de ikke logger seg inn via tvilsomme proxyservere.
Nylig sendte han ut et nyhetsbrev til 5.665 medlemmer. Det var rett etter at forumet hadde hatt problemer med et virus, 'Trojan Horse' et par-tre dager. Ikke en eneste av disse e-postene kom i retur, kan Kåre fortelle, noe han synes er helt utrolig. Det tyder på at medlemmene oppdaterer sin informasjon og er aktivt med. Viruset gjorde forumet tregt noen dager, men problemet ble løst.

Tungt å drive forretning
Kåre er litt forundret over thailandske myndigheter, som gjør det stadig tyngre å drive forretning her. Stadig striktere regelverk, inspeksjoner og bøter gjør det vanskelig. Kåre skjønner ikke helt dette, han bringer jo store mengder turister inn til Thailand hvert år via sitt forum og sitt reisebyrå, og hadde håpet at thaiene var litt takknemlig for dette. Det er nå varslet at det blir jevnlige kontroller i baren i 2010, og overtramp vil føre til at baren må stenge i 3-7 dager og gis 20.000 baht i bot. De nye reglene krever kontinuerlig video-overvåkning med 72 timers lagring av ulike deler av baren, kontroll av varekjøp og narkokontroll av de ansatte, for å nevne noen ting.
Kåre og partneren Terje Salvesen har nå nesten 100 sitteplasser i baren og to nye biljardbord. De mener at nå får det holde, de planlegger ingen flere utvidelser. Besøket har vært godt i høst, november lå 40 prosent over fjorårets omsetning.

Mange norske forum-damer
På forumet har man som kjent nicknames - kallenavn, så det er ikke nødvendigvis enkelt å vite hva slags kjønn et medlem har. Men Kåre vet det ofte, for han kan se medlemmenes e-postadresser.
- Det er i hvertfall 10-15 prosent damer på forumet, sier han, men en del av disse utgir seg for å være menn. Men så er det også menn som utgir seg for damer. Uansett så har Kåre moro av å se på hva kvinner på forumet skriver fra tid til annen, og han legger merke til at de ofte kommer til forsvar for bardamer i Pattaya hvis disse blir rakket ned på av menn på forumet. Han har ikke sett noe til kvinnekamp og likestillingspolitikk fra den kvinnelige delen av medlemsmassen.
- Norske damer og menn er veldig forskjellige i Thailand, i og med at det er ytterst sjelden jeg ser norske damer sammen med thailandske menn. Når det gjelder norske menn, vet vi jo at forholdet er litt annerledes, smiler Kåre, som har mange norske damer innom som kunder i baren.

'Førstereisgutten' saga blott
- Vi som kom til Thailand i 'gamle dager' hadde veldig lite informasjon om forholdene her nede første gang vi kom, og det satte sine spor.
Mange historier eksisterer om førstereisgutter som ble lurt trill rundt her nede. Dette ser vi mye mindre av nå. Folk søker seg frem til masse informasjon på internett før de kommer hit. Mange stiller spørsmål på forumet, og de erfarne medlemmene er meget flinke til raskt å svare og gi gode råd til nykommere.
Den travleste dagen på forumet hittil i historien var første nyttårsdag 2009, kanskje slås rekorden i år.

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge