1. januar 2010

Hotell i Bangkok er billigst på nett

Skrevet av 
Du kan spare tusenvis av baht på en uke på hotell i Bangkok. I lavsesongen kan du få best pris i resepsjonen, men som oftest er det internett som er gunstigst. Og husk å spørre hva som er inkludert i prisen.

AV: TERJE ENGØ

Det finnes utallige søkemotorer og nettsteder som vil hjelpe deg med billig hotellrom.
Vi sjekket seks hoteller i ulike prisklasser i Bangkok, og sammenlignet tilbudene til fem nettsteder. Vi sjekket også hva hotellets egne priser var i forhold.
Noen ganger virker prisene til søkemotorene laver enn de i virkeligheten er. Wotif.com legger til 125 baht i gebyr på oppgitt pris. Agoda.com har ofte lavest pris, hvis det kalkuleres inn at du gis en fire prosent bonus som kan avregnes mot fremtidige kjøp. Men husk at fire prosent bare betyr at hvert 26 overnatting i snitt blir 'gratis'. Du nyter heller ikke godt av bonusen med mindre den benyttes. Verdien av disse fire prosentene er derfor ikke fratrukket i vår oversikt.

Spesielt for kjeder
Det kan også nevnes at booker du for eksempel et hotell i kjeden Best Western, og du har bonuskort her, vil de ikke gi deg bonus på rom booket gjennom nettsteder som Agoda, Expedia og andre. Det samme er nok tilfelle for flere internasjonale hotellkjeder. Da må du vurdere om rabatten nettstedene gir er verdt prisen. Har du opparbeidet deg en del fordeler, som gratis oppgradering til bedre rom, kan det hende du ikke får dette når reisen er kjøpt via en nettside.

Frokost og nett inkludert?
I vår test var det ikke noe nettsted som var konsekvent billigst.
Forskjellene kan noen ganger være store. På femstjernershotellet JW Marrion var det en prisforskjell på 2000 baht. For de fleste andre hotellene var det en prisdifferanse på noen få hundre baht. Men skal du bestille en uke på hotell i Bangkok eller annet sted, kan noen få hundre baht i prisforskjell per døgn, utgjøre en del tusen baht i løpet av en uke. Like viktig som å se på grunnprisen, er det å se hva som er inkludert i prisen. Mangler det både frokost og gratis internett på rommet, kan det raskt bli dyrt hvis dette kommer i tillegg. På bra hoteller koster frokost 200 til 400 per person, mens internett ofte kan komme opp i tilsvarende beløp per døgn. Er du et b-menneske som ikke setter pris på en solid frokost er det ofte mulig å bestille bare rom. Som eksempel kan det nevnes at på Emporium Suiter utgjør forkosten 660 baht av prisen du betaler for et dobbeltrom.

Spesielt i lavsesongen
På noen hoteller kan det være like lett å få en god pris ved å henvende seg i resepsjonen som ved å bestille over internett. Spesielt gjelder dette i lavsesong. Er det relativt godt belegg kan de såkalte rack rates – prisen du får i resepsjonen – være skyhøye. På internett kan du ved å være tidlig ute skaffe deg gode priser hele året. Vær også oppmerksom på at hoteller ofte endrer prisene på ulike nettsteder hvis det viser seg at noen dager har uvanlig lavt belegg.

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge