[ annonse ]
1. januar 2010

Mange feller når du er ditt eget reisebyrå

Skrevet av 
[ annonse ]
Skal du sette sammen din egen reise til Thailand kan det ofte være lønnsomt å kjøpe separate billetter. For eksempel en billett med Norwegian til London, og så videre til Thailand med Emiratene. Selv midt i høysesong kan du klare å sette sammen slike billetter til godt under 5000 kroner tur/retur. Men det finnes en felle som du raskt kan havne i. Blir flyet ditt fra Oslo forsinket noen timer på grunn av tåke eller snøvær kan det godt være at du ikke rekker flyet fra London. Norwegian er ikke ansvarlig for å få deg videre. Og har du lagt inn relativt kort tid for skifte av fly er det heller ikke stor mulighet for at du vil få dekket tapet på reiseforsikringen.

Når du beregner tid for neste avgang må du også ta inn i beregningen den tiden som går med til å skifte fly. Kjøper du gjennomgående billett med for eksempel KLM eller SAS, vil bagasjen bli sendt fra Oslo, eller den byen du reiser fra, og helt frem til Bangkok.

Når du kommer med Norwegian til London Stanstead må du derimot ta i mot bagasjen, gå gjennom tollen og så sjekke inn helt på nytt.

Har du fly med avgang fra Heathrow må du legge inn den tiden som det tar å komme fra Stanstead til Heathrow hvis du velger å fly med Norwegian. Ofte er det vel så lønnsomt å heller fly med SAS eller British Airways til Heathrow. Prisen er cirka 700 kroner dyrere tur/retur.

Rundt 400 kroner av denne forskjellen spises opp når du skal ta buss mellom Stanstead og Heathrow. Det er bare Emiratene som flyver fra Stanstead. (tee)

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)