1. januar 2010

Store variasjoner på flyprisene

Skrevet av 
Pris til Bangkok er billig fra London hele året, men er dyr i høysesongen fra Oslo. Prisene på ulike nettsteder varierer stort fra dag til dag, så følg med og du kan spare store summer.

AV: TERJE ENGØ

Vi viser her prisene på to ulike alternativer, henholdsvis 18 dager og 3 måneders tur. Begge med utreise 26. januar. Søkene er gjort på sidene til momondo.com, kelkoo.no, kelkoo.uk, finn.no og restplass.no. Disse søkemotorene linker igjen til ulike reisebyråer og mange flyselskaper. Våre prissøk ble gjort i midten av desember. Det kan godt skje at det blir rimelige kampanjepriser i begynnelsen av januar hvis belegget hos selskapene er mindre enn forventet. Lengre ut på våren går nok prisene enda noe ned.
Det er store summer å spare på å fly fra London. Grunnen er at lavprisselskaper som Air Asia presser prisene ned hos de andre selskapene. Når det gjelder Oslo, kan planene om direkterute til Bangkok fra Feel Air og Norwegian bidra til å senke prisene. Men minst like stort press kommer fra Thai Airways med sin nye direkterute Oslo-Bangkok. Konkurrentene, i første rekke SAS, kan ikke konkurrere på tid. Da gjenstår det hovedsaklig pris som konkurransefaktor.

Dyrt fra Oslo på vinteren
Mens prisene fra London varier svært lite, kan prisene øke med over 70 prosent fra lavsesong til høysesong for utreise fra Oslo. Da vi sjekket den 14. desember hva en billett tur/retur Oslo - Bangkok ville koste to dager senere, kom KLM opp som billigst med en pris på 8900 kroner. Fra London kunne vi få Air China til 4485, cirka halve prisen.
Forklaringen ligger i større konkurranse og ingen mellomlandinger. Flyr du for eksempel med Air China fra Norge benyttes som regel KLM til Amsterdam og Air China derfra. Da kommer det ulike flyplassavgifter i tillegg for selskapet.

Lurt å være tidlig ute?
I vår undersøkelse har vi valgt å fokusere på Oslo, Trondheim og London. For turer via London har vi lagt til prisen for rimeligste alternativ tur/retur Oslo-London med hhv. Norwegian, SAS og British Airways.
I vår guide har vi tatt med prisene Restplasser.no tilbød med Cathay på de gitte datoene. Over 11.000 koster disse billettene, men hadde vi endret dato bare noen dager, kunne vi fått Cathay ca. 5000 kroner billigere. Selskapene endrer prisene daglig for å stimulere salget.
Det er ofte lurt å være tidlig ute. Men ikke alltid. Er en først sent ute kan en likevel oppdage at det plutselig er svært billige billetter å få tak i. Det skjer når et selskap har dårlig belegg på enkelte avganger og forsøker å få belegget opp. Vi fant for eksempel ikke noen kampanjepriser fra Finnair da vi undersøkte. Men selskapet kommer normalt med en kampanje like over nyttår for å fylle opp en del seter.

Kjøp billett i Bangkok
Reiser du jevnlig til Thailand, er du ikke nødt til å kjøpe billett fra Norge. Det kan være lønnsomt å investere i en enkeltbillett til Thailand, for så å kjøpe tur/retur Bangkok – Oslo i Thailand. Alt etter sesong kan du raskt spare både 1000 og 2000 kroner per billett. Men enveisbilletten fra Oslo til Bangkok koster minimum 3500 kroner, ofte mer.

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge