1. desember 2009

Ny lov mot kjøpesentre før det er for sent?

Skrevet av 

En viktig biinntekt for thaier rundt om i tusenvis av landsbyer og tettsteder er å selge dagligvarer fra små utsalg på familiens land. Disse inntektene minker fra dag til dag nå ettersom store kjeder etablerer seg i rekordfart rundt om i Thailand. Den mest aggressive av de store kjedene er Tesco Lotus, som nå har 636 utsalg i Thailand. Big C har 77, Makro har 43 og Carrefour 38. Men ingen kan måle seg med 7-Eleven, som nå har 5.100 utsalg. Totalt i Thailand er det ifølge Bangkok Post 9.921 større og mindre supermarkeder, og tallet øker dag for dag.

En lov er nå på trappene for å regulere utbyggingen av kjøpesentre med areal over 120 kvadratmeter, etter at regjeringen tidligere i år har gjennomført ni offentlige høringer.

Forslaget er at det blir opprette en komité på 13 medlemmer i hver av de 76 provinsene i Thailand, ledet av guvernøren. Disse komitéene skal regulere utbyggingen, og det blir grenser for minimal avstand til nærmeste tettsted. De minste kjøpesentrene må ligge minst en kilometer fra nærmeste tettsted, større sentre må ligge henholdsvis 3,5 og 10 kilometer fra nærmeste tettsted.

Somchai Pornratanacharoen, som er president i 'Wholesale and Retail Association' uttaler at loven må vedtas raskt. Hvis den ikke trer i kraft i løpet av de neste to årene er den bortkastet, siden store kjøpesentre snart vil dominere hele markedet. Pr i dag står de største kjedene for 60% av dagligvareomsetningen på totalt 1.400 milliarder baht (240 milliarder kroner) pr år. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

Lest 1499 ganger Sist redigert 2. september 2012 - 14:34

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter