annonse:
1. desember 2009

Elektronisk visumsøknad har slått an

Skrevet av 
Den norske ambassaden i Bangkok mottar allerede nå 2/3 av søknadene om Schengenvisum elektronisk, kun en drøy måned etter at det nye systemet ble innført.

AV: DAG A. EKEBERG

Attache ved ambassaden Øyvind Lorenzen sier at ambassadepersonellet er godt fornøyd med systemet: - Det har vært tilfeller hvor behandlingstiden har vært kun en dag, selv om dette ikke er normen. Men løftet om at vanlige saker skal ta maksimalt fem arbeidsdager har vi klart å holde, sier Lorenzen, som spesifiserer at fristen på fem dager gjelder fra og med det tidspunktet søker har møtt opp til avtalt tid for intervju og innlevering av dokumentasjon.

Ambassaden har ifølge Lorenzen ikke mottatt mange klager, men snarere tilbakemeldinger om at brukerne er fornøyd. Det har vært et par tilfeller av feilregistreringer. Den elektroniske portalen har kuttet drastisk ned på ventetiden ved ambassaden. Tidligere måtte man sitte og vente på tur, nå avtaler man tid på forhånd og kommer rett inn. Men man må være forberedt på at man også må betale avgiften for søknaden elektronisk. De som fortsatt søker på tidligere manuell måte må finne seg i en behandlingstid på ca. 15 dager.

1. desember kommer det en oppgradering av systemet, og i løpet av siste halvår i 2010 er planen at systemet skal utvides til å gjelde også søknader om opphold- og arbeidstillatelse.

Det er nå mange norske ambassader som bruker systemet. Manila fikk det samtidig med Bangkok.

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

Lest 2157 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien