1. desember 2009

Satser på ferdig helsesenter om to år

Skrevet av 
De nye eierne i Nordic-prosjektet Bangsarey Resort bygger nå for fullt. De har stor tro på markedet, og satte nettopp opp prisen på eneboligene.

AV: DAG A. EKEBERG

Byggingen av administrasjonsbygget i Bangsarey Resort er i full gang. Fase 1, som består av to tredeler av første etasje, skal være ferdig 15. desember, med resepsjon, butikk og kontorlokaler. Hele bygget, inkludert leilighetene i 2. etasje, skal være ferdig 15. april ifølge planen. Arnstein Rustberggard, med sin bakgrunn fra husbygging i Norge, er godt fornøyd med ingeniørfirmaet fra Bangkok som har ansvaret for arbeidet og oppsyn med entreprenøren. – Vi var villige til å betale litt ekstra for å få jobben riktig gjort, kan han fortelle.
Da vi besøkte prosjektet var det i løpet av de to siste ukene solgt to hus og en leilighet. Prisen for en enebolig frem til 31. oktober var 5.490,000 baht, nå er den satt opp til 5,990,000 baht. Denne prisen er uten innredning og møbler. Husene har tre soverom og to bad og et boareal på 153 kvadratmeter, får vi opplyst. Fellesutgiftene er 4000 baht pr måned, hvor deler av beløpet settes av i fond for vedlikehold, ifølge daglig leder Halvor Kristiansen. Internettilknytning kommer i tillegg for de som ønsker det.

Ferdig om to år?
- Når vil hele helsesenteret stå ferdig da, slik at nordmenn og andre kan komme hit og få behandlinger?
- Jeg liker ikke å love bort noe nå, men mitt håp og tro er at det skal være ferdig om to år, i tide til høysesongen da, svarer Rustberggard. Forhåpningen er at større og mindre norske firmaer skal sende sine ansatte på rehabilitering til Bangsarey. Rustberggard vil også tilby rehabiliteringsløsninger overfor helseetater i norske kommuner.
- Kommer Bodø-Glimt igjen i år da, spurte vi.
- Nei, det gjør de ikke, opplyser Halvor Kristiansen. - Vi har ikke kapasitet til å ta imot en norsk forballklubb her i dag. Vi konsentrerer ressursene om å ferdigstille administrasjonsbygget og få til et godt salgsapparat for dette prosjektet.
Administrasjonen består pr i dag av tre personer, to lokale og den norske daglige lederen.

En tilfeldighet
- Hvorfor valgte dere å investere i Bangsarey, spurte vi Rustberggard.
- Min bror var på reise og havnet mer eller mindre tilfeldig i Pattaya. Han kom da i kontakt med Kalle Kristensen. Dermed var det gjort, og min bror var medinvestor i Bangsare. Da han kom hjem ble jeg overtalt til også å delta i prosjektet. Dette er for øvrig det eneste prosjektet jeg og min bror har sammen pr i dag, og det er litt morsomt.
Brødrene Rustberggard kommer fra en ‘kremmerfamilie’ på Gol i Hallingdal. Familien har drevet innen trelast, husbygging og kjøpesentre. Nå har de to brødrene solgt seg ned i de opprinnelige virksomhetene, og investerer nytt både i Norge og utlandet. Arnstein Rustberggard har de siste årene drevet med utvikling av industriområder i Sør-Afrika. Dette landet ligner på mange måter på Thailand, kan han fortelle. Det er byråkratisk og tungvint å drive forretning, og penger betales både over og under bordet.

Skjøter førsteprioritet
De som har kjøpt seg hus i Bangsarey Resort har ennå ikke fått skjøter på tomtene. Dette skyldes at det er en lokal bank som har et lån utestående på området. Rustberggard ser på det som førsteprioritet å få ordnet opp i disse forholdene.
– Huskjøperne skal ikke bli skadelidende, sier han, - vi har drevet vår forretningsvirksomhet i Norge med å forsøke å opptre korrekt i alle forhold, og det fortsetter vi med her i Thailand. Det er viktigere enn å se raske resultater, "hastverk er lastverk" er et godt norsk uttrykk i så måte.
Rustberggard sier at problemet med lånet er at banken ser på alle Nordic-prosjektene under ett. Nå har imidlertid Bangsarey-prosjektet egne eiere, og Rustberggard mener det må gå greit å få til en betalingsavtale med banken som gjør at de vil frigi sin pant slik at registrering av skjøter kan skje.

Store investeringer
Brødrene Rustberggard hadde opprinnelig 35% eierskap i prosjektet. Etter at prosjektet fikk problemer har de kjøpt ut de fleste andre investorene, inkluder Kalle Kristensen og Ronny Mulstad.
Brødrene eier nå 87% av prosjektet. Pål Mørk og Magne Langvæg står for de resterende 13%, ifølge Rustberggard.
Rustberggard sier at eierne allerede har brukt ca. 100 millioner baht på prosjektet siden reorganiseringen for 15 måneder siden.
Brødrene eier også tre leiligheter i Nordic-prosjektet på Jomtien, men har ikke vært nærmere inne på eiersiden der, bortsett fra at Arnstein Rustberggard eier en ubygd tomt på ca. et mål som nærmeste nabo til Nordic Terrace. – Den er til salgs for rett pris, bedyrer han, men har ikke noe problem med å sitte på den en stund til.
Når det gjelder drift av anleggene vil ledelsen stå for dette selv uten å leie inn eksterne firma.

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge