1. desember 2009

Reiser hjem etter to år på Sjømannskirken

Skrevet av 
Ekteparet Anne Marie og Egil Lie har mange historier å fortelle fra to års gratisarbeid på Sjømannskirken i Pattaya. 16. desember bærer det hjemover til Norge.

Da banksjefen i Bamble Sparebank Egil Lie (65) ble pensjonert ønsket han og kona Anne Marie (63) å jobbe med veldedige formål. Dermed reiste Egil til hovedkontoret for Sjømannskirken i Bergen og spurte om de hadde bruk for noe hjelp. Etter mange spørsmål og undersøkelser var svaret til slutt positivt, og ekteparet kunne dra ut, først til Spania og senere til Thailand.
- Vi ble innvilget ett års tjeneste i Pattaya, men etter hvert som tiden gikk spurte de om vi ville være her et år til, til stor glede for oss. Vi har i de to årene blitt veldig glade i dere som kommer hit til kirken, men det er mye å gjøre her, som for eksempel sykebesøk, hjemmebesøk, barbesøk og fengselsbesøk, i tillegg til kontakten med de som kommer til kirken av egen maskin.

Kilevink og medgift
- Det er noen situasjoner vi skulle ønske vi hadde unngått. Noen tåler ikke å stå på trykk, som for eksempel den gangen jeg fikk meg en kilevink i ansiktet her inne, sier Anne Marie.
- Sanne røverhistorie er det nok av her, forteller Egil, - for eksempel han som skulle gifte seg med ei thailandsk jente og få en million baht i bryllupsgave av faren. Da bryllupsdagen kom ble misforståelsen oppklart, det var isteden nordmannen som måtte betale medgiften.
- Vi satt på en bathbuss for en tid tilbake og ble kjent med et svensk par som hadde vært her i byen en stund. Vi måtte jo fortelle hva vi gjorde her. Mannen var i utgangspunktet meget skeptisk til kirke og religion, men kom og besøkte oss på kirken. Ikke lenge etterpå var han døpt som kristen. Dette var morsomt for oss. Anne Marie jobber med en barnegruppe og fortalte en gang om Jesus, disiplene og hyrdene. Så var det en norsk gutt på fire år som sa ‘hvorfor har ingen kommet til Drammen og fortalt oss om dette før’, ler Anne Marie.
- Vi får hører mange rare fortellinger som kunne vært eventyr, og mange triste historier, men det verste er når våre gjester dør og vi må formidle det til familiene.

Kan bli nye oppdrag
Ekteparet er til stede fem dager i uken og tar i mot alle typer mennesker med ulik bakgrunn. – Det går stort sett bra, selv om noen tror de har kommet til ”Edens Have” når de kommer hit til byen, sier ekteparet. - Men de fleste gjestene her er gode og intelligente mennesker som vi har lært mye av. 16. desember bærer det altså hjem til seks barn og ni barnebarn. Anne Marie ser frem til å besøke barnehaven hvor hun jobbet i 30 år. Men ekteparet ser ikke bort fra at det kan bli nye oppdrag for Sjømannskirken i fremtiden.

(AV: -nutte)

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge