1. desember 2009

‘Norwegian’ vil også til Bangkok

Skrevet av 
Norwegian Air Shuttle vil starte flyvninger til Bangkok. De har søkt om 'slots' fra tre nordiske land, men ser an markedet. Feel Air har ennå ikke fastsatt oppstartsdato for sin direkterute.

AV: DAG A. EKEBERG

Norwegians rute kan bli en konkurrent til Thai Airways samt den planlagt ruten til nystartede Feel Air. Allmennheten ble kjent med planene til Norwegian etter et oppslag i Finansavisen i begynnelsen av oktober. Da hadde sjefen Bjørn Kjos nettopp kritisert Feel Airs planer som 'dødfødte', så viste det seg altså at de hadde akkurat samme planer selv.
Feel Air planlegger å fly med to leide fly direkte til Bangkok og New York fra Oslo og Stockholm. Norwegian vil kjøpe egne fly og fly til Bangkok, New York og Beijing, som de tre første av 15 mulige langdistansedestinasjoner.
Når det kommer til stykke er det ikke sikkert at det blir noen direkterute for Norwegian mellom Oslo og Bangkok, ifølge en artikkel i E24 forrige uke. Der uttaler Kjos at de vil starte sin langdistansesatsing forsiktig med to fly. 'Enten blir det daglige flygninger fra en av de skandinaviske hovedstedene til Bangkok og New York, eller så blir det flygninger fra flere skandinaviske hovedsteder med noen dagers mellomrom', heter det.

Venter på 'sterk bedring'
Vi konfronterte kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik med disse utsagnene, og fikk følgende svar:
- Vi har sagt at vi planlegger fra 2011. Samtidig har vi søkt 'slots' for sommerprogrammet 2010 både fra Oslo, Arlanda og København i tilfelle vi skulle se en sterk bedring i markedet. Ingen beslutninger er tatt ennå vedrørende oppstart av 'long haul'.
Norwegian-sjefen Bjørn Kjos har figurert mye i media siste måned. I begynnelsen av november solgte han aksjer i selskapet med en gevinst på 135 millioner kroner. Like etterpå ble han kåret til henholdsvis 'årets leder' og 'årets vekstskaper' av to konkurrerende konsulentselskaper.

Har visst lenge
Sjefen for Feel Air, Kai Holmberg, ble intervjuet i forrige utgave av Pattaya Tidende. Vi tok kontakt med ham igjen og spurte om planene nå er mer fastlagte: - Vi har ikke noen ny offisiell informasjon på dette tidspunktet selv om det har skjedd mye siden sist og stadig gjør det.
- Har dere noen kommentar til Norwegian Airs nye satsing?
- Norwegian sine planer er ikke noe nytt for oss, dette har vi kjent til i hele år, er det Holmberg vil si i den anledning.

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge