[ annonse ]
1. desember 2009

Spar penger – ta bussen

Skrevet av 
[ annonse ]
Det går store og små busser fra Pattaya til Bangkok fra tidlig morgen til sene kveld. Du trenger ikke bruke pengene på taxi.

AV: STIG M. SOLBERG

For 150 baht transporterer K. K. Group Van Service deg i en 12-seters minibuss inn til hovedstaden. Minibussene kjører motorveien direkte til Victory Monument midt i Bangkok. Fra Victory Monument er det bare noen meter til nærmeste holdeplass for Skytrain.

- Selv om vi kjører motorveien hele veien så bør folk regne med at turen tar to timer, sier Pongpid.

- Vi har en tjeneste som er populær både blant thaier og faranger, forteller daglig leder Puttinan Pongpid i selskapet. Noen ganger er de 12-seters bussene fulle og Pongpid medgir at noen, spesielt utlendinger, kan føle at de sitter litt trangt, men som oftest er det ikke helt fullt.

Pongpids minibusser har avgang rett utenfor selskapets lille kontor i krysset mellom Central Road og Second Road, ved Tops Supermarket. Minibussene har avgang fra Pattaya hver hele time fra 06.00 til 20.00 syv dager i uken. Returtidende fra Victory Monument i Bangkok er de samme.

Bangkok-taxier kan hyres for 800 baht på retur til Bangkok, men hvis du bestiller en ordinær bil må du ut med 1200 til 1500 baht. Et alternativ til minibuss er de store rutebussene fra Roong Reuangstasjonen på North Pattaya Road.

Her er det avgang hver halve time fra 04.30 til 23.00 til begge de to store busstasjonene Ekamai og Morchit i Bangkok. Enveisbillett til Ekamai koster 113 bath, mens det koster 121 baht til Morchit. Det går også busser som korresponderer med ruter til Sør-Thailand hver hele time fra 06.00 til 18.00.

Skal du til flyplassen Suvarnabhumi har du følgende avgangstider fra busstasjonen i North Pattaya Road: 06.00, 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 og 19.00 – alle dager.

Er du riktig sparsommelig, men har god tid, kan du ta toget til Bangkok. For ca. 40 baht får du en fire timers sightseeingtur. Men først må du finne jernbanestasjonen, som ligger ved Siam Country Club Road.

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)