[ annonse ]
1. desember 2009

Innbyggere på Koh Chang truer med å stenge øya

Skrevet av 
[ annonse ]
Landeiere på den store ferieøya Koh Chang helt øst i Thailand truer med å nekte turister adgang hvis myndighetene ikke ordner opp i disputter om landeierskap innen 18. desember.

Mange opprinnelige landeiere på øya skal ha mistet hele eller deler av sine landområder til Staten, basert på foto og oppmålinger av øya gjort i 1967, ifølge Bangkok Post. Beboerne var i ferd med å forsøke å stenge adgangen til øya tidligere i november, men kulturminister Teera Slukpetch fikk forhandlet frem en utsettelse på telefon fra Bangkok.

Beboerne, som har lange aner på øya, er ifølge avisen i enkelte tilfeller blitt arrestert for å ha benyttet landområder som familien har bodd på i generasjoner. Demonstrantene mente at de ikke var konsultert i sakens anledning, og de kunne heller ikke forstå hvorfor myndighetene skulle bruke så lang tid på saken.

For ti år siden var Koh Chang en øy med noen få grusveier og små resorter, med stort sett backpackers som turister. Det siste tiåret har sett en enorm utbygging på øya. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)