[ annonse ]
1. desember 2009

Sterk økning av vestlige menn i Isan

Skrevet av 
[ annonse ]
Universitetet i Khon Kaen anslår i en ny studie at det raskt nærmer seg hundre tusen vestlige menn i Nordøst-Thailand, på folkemunne kalt Isan. Dette utgjør en sterk økning fra en studie myndighetene foretok i 2003. De aller fleste av disse mennene er gift eller samboende med kvinner i området.

Hvis estimatet stemmer, utgjør dette ca. tre prosent av alle husholdninger i Isan. De som har ferdes litt i Korat, Buriram og de 17 andre provinsene i regionen kan skrive under på at mange hus av vestlig type er bygd de siste årene. Buapan Promphakping er amanuensis ved Khon Kaen University. Hun sier til Bangkok Post at dette fenomenet sosialt sett skaper store endringer i regionen. Selv om mange av de vestlige mennene har lave lønninger eller minstepensjon så er de likevel mye rikere enn den jevne thaimann, noe som ifølge amanuensis Buapan skaper økt fokus på forbruk og materielle goder i fattige landsbyer. Hun sier også at det nå er vanlig for foreldre å si til sine døtre at hvis den thailandske ektemannen ikke kan sørge for familien er det bare å ta ut skillsmisse og finne en ‘farang’.

Den nye studien sammenlignes med en undersøkelse fra 2003, hvor myndighetenes 'National Economic and Social Development Board' fant ut at det var 19.594 kvinner i Isan som var gift med vestlige menn.

Selv om denne studien ikke telte samboere, så er det ingen tvil om at det har vært en sterk økning i disse seks årene. Amanuensis Buapan anslår at vestlige menn bruker 10,5 milliarder baht (1,8 milliarder kroner) i regionen hvert år, og at det som følge av dette er skapt over en halv million arbeidsplasser. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)