[ annonse ]
1. november 2009

Taper gård og grunn etter bærfiasko

Skrevet av 
[ annonse ]
Et 20-talls familier fra Nakorn Ratchasima-provinsen sier nå at de mister familiearven etter at bærsesongen slo feil i Nord-Sverige. De lånte penger mot pant i rismarkene for å betale 75.000 baht per person for muligheten til å tjene gode svenske penger på bærplukking. Til syvende og sist tjente de ikke engang 10.000 baht på turen, og strandet i Nord-Sverige, slik Pattya Tidende rapporterte i forrige utgave. Dette er bare noen eksempler fra de nærmere 300 thailandske bærplukkerne som strandet i Sverige.

Nå er bærplukkerne tilbake i Thailand, og det har vært forhandlinger mellom fire jobbformidlingsfirmaer og representanter for bærplukkerne. Firmaene hevder at også de er rammet hardt økonomisk, og kan kun gi 20.000 baht i støtte for de som har tjent mindre enn 10.000 baht. Dette gjør ifølge uttalelser i Bangkok Post at bærplukkerne ikke engang kan betjene lånene, som har vært gitt av lokale privatpersoner, kortsiktig med høye renter, slik normen er i Thailand.

Forhandlingene med de fire firmaene har skjedd på høyeste hold via arbeidsministeren i Thailand, Paitoon Kaewthong. Han sier at han vil snakke med svenske bærorganisasjoner om hvorvidt de neste år kan gi en garantert minstelønn.

De fire firmaene som har deltatt i forhandlingene er Siam Royal Services Co, Sunshine Co, Thai Blue Berry Service Co and TS Law and Business Co. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 14/2009 - 1. november 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)