1. november 2009

Nytt flyselskap mener Bangkok har størst potensiale

Skrevet av 
Fra våren får Thai Airways konkurranse på ruten Oslo-Bangkok. Sjefen i det nystartede Feel Air forklarer her hvorfor Bangkok ble valgt og hvordan tilbudet blir.

AV: DAG A. EKEBERG

Feel Air skal fra starten av kun ha to fly, ett basert på Arlanda og ett på Gardermoen. Flyene vil alternere mellom reisemålene New York og Bangkok. Konkurransefortrinnet er at det blir flytende avgangstider som gjør at flyene kan være i luften 16-20 timer pr døgn. Dette gir besparelser som igjen gir seg utslag i lavere priser. Flytypen som er valgt er Airbus 330-200, som tar 307 passasjerer fordelt på to seteklasser.

Mange årsaker bak valget
- Var det Bangkok eller New York som sto øverst på listen som den mest gunstige destinasjonen, spurte vi administrerende direktør Kai Holmberg i Feel Air.
- Det var en kombinasjon. New York har størst volum, men Bangkok har størst potensiale, med andre ord minst konkurranse. I tillegg til den kommersielle vurderingen, så er disse to rutene også valgt ut fra et produksjonsståsted. Med å kombinere disse to rutene på samme flymateriell, setter det oss i stand til å utnytte flyflåten vår optimalt og derigjennom også holde kostnadene og prisene nede.
- Og hva var hovedårsakene til at Bangkok ble valgt?
- Bangkok har høyt volum, er et knutepunkt for regionen og har hovedsaklig fritidsreisende kunder

Direkte til lave priser
- Hvordan skal dere konkurrere med Thai Airways på ruten Oslo- Bangkok? Er det hovedsaklig på pris?
- Først og fremst vil jeg si at vi er veldig komfortable med å operere sammen med Thai Airways på Bangkok-ruten. Det er plass til oss begge. På grunn av vårt fokus på lav pris, vil vi hovedsaklig konkurrere og ta trafikk fra alle de reiserutene som inkluderer ett stopp. Vi vil få skandinaver til å fly direkte på lave priser fremfor å måtte mellomlande for å kunne oppnå lave priser.

Ulike "time slots"
- Er det bestemt når på døgnet rutene skal gå?
- Ja, dette er besluttet og "time slots" er sikret. Vi praktiserer flytende rutetider, dette vil si at det vil ikke bli samme avgangstidspunkt hver dag. Vi kommer til å presentere den detaljerte ruteplanen når vi lanserer prisene og åpner for booking.
På spørsmål om ledelsen i Feel Air har noen teori om hvorfor SAS aldri har hatt noen direkterute Oslo-Bangkok, svarer Holmberg diplomatisk at de ikke liker å uttale seg om konkurrentenes prioriteringer.

Ekstra bagasje koster ekstra
Holmberg sier at i tillegg til å tilby rimelige billetter ønsker Feel Air å være en livsstilsmerkevare; "uformell, hyggelig og morsom". Prispolitikken er at du kjøper et flysete og plass til en bagasjeenhet. Hvis du har mer bagasje eller ønsker spesiell underholdning eller mat på reisen koster det ekstra.
Holmberg uttalte nylig til NTB at de satser på å ha 11% markedsandel på de to rutene i 2011. Det tilsvarer 350.000 passasjerer fra både Norge og Sverige. – På den måten får vi flyet på vingene 16,7 timer i døgnet, og målet er 20. Med flytende rutetider kan vi bruke ett fly der andre bruker to, sa Holmberg.

(Pattaya Tidende utgave 14/2009 - 1. november 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge