Simen Dietrichson Simen Dietrichson (foto: -nutte)
1. november 2009

Tolv år som turistguide i verdens åttende underverk

Skrevet av 
I tolv år har Simen Dietrichson fraktet skandinaviske turister rundt i øyverdenen i Krabi. Nå driver han leilighetshotell, men er fortsatt guide. Han blir aldri lei av den fantastiske naturen.

Simen Dietrichson (35) arbeidet fast for reisearrangøren Ving fra 1997 til 2004. Han er fortsatt utfluktsagent for Ving, og frakter skandinaver rundt i øyverdenen utenfor Ao Nang og til Phi Phi-øyene som ligger mellom Krabi og Phuket. Etter over ti år på stedet er han fortsatt ikke lei av den vakre naturen:
- Jeg mener Ao Nang er det vakreste stedet på denne jord, der naturopplevelsene står i kø. Hadde organisasjonene som står bak vurderingen av verdens syv underverk sett Krabi, ville dette stedet vært på listen.

Store prisvariasjoner
Ao Nang ligger ca. 20 kilometer fra Krabi sentrum. Ao Nang er et lite sted der man kan benytte stranden i sentrum eller ta en dagsreise ut til de mange øyene for å padle, bade, dykke eller snorkle i rent vann. Vi bodde på et enkelt sted i hovedgaten som går ned til stranden. Prisen var nok beregnet for lavsesongen, for vi betalte kun 400 baht for et rom med aircon, TV og kjøleskap. Rom med vifte kostet 250 baht.
Å spise på restaurant og bo på et bedre hotell er ikke spesielt billig her etter thailandsk målestokk, men man har tross alt motivene fra halvparten av Thailands mest kjente postkort rett utenfor døra.

Ikke som Pattaya
- Kunne du tenke deg å bo i Pattaya, spurte vi Simen Dietrichson.
- Jeg er et morgenmenneske som våkner med soloppgang og legger meg når det blir mørkt, derfor passer jeg sammen med de mennesker som besøker Ao Nang. I Pattaya våkner man når det mørknes og legger seg når det lysner. Pattaya er en partyby der Batman ville ha trivdes og jeg kan bare være i Pattaya en 3-4 dager, da har jeg fått nok. I Ao Nang er det et stille og rolig liv der alle er hyggelige med hverandre.

Kjent far som medinvestor
En del lesere vil huske Simens far, Helge, fra Nrk, hvor han blant annet jobbet i Dagsrevyen. Helge Dietrichson er utdannet prest, men tok steget over i næringslivet på 90-tallet, først til Gjensidige og dernest inn i lederskiktet hos Telenor, hvor han fortsatt jobber. Han har vært stasjonert i Bangkok, men jobber nå i Singapore som Compliance Manager. Han har jobbet i Asia de siste ti årene, i Bangladesh og Pakistan, i tillegg til Thailand og Singapore.
Helge Dietrichson har sammen med sønnen og resten av familien investert i leilighetshotellet Nadivana i Ao Nang. Han sier til Pattaya Tidende at han fortsatt ofte er i Thailand i jobbsammenheng, og sørger for å ha muligheten til å tilbringe det meste av ferietiden her. Skandinaviske turister på Railey Beach, kjent fra amerikansk filmverden.

(av: -nutte)

Fakta om Krabi og Ao Nang:

Krabi er både en provins og en by. Stedet ligger på fastlandet på samme breddegrad som Phuket, og båtturen til de berømte Phi Phiøyene er omtrent like lang fra begge steder. Hvis du vil imponere lokalbefolkningen, kan du lære deg å uttale navnet riktig, med "G" og trykk på siste stavelse (lavt tonefall): “Gra-Bi”.
Selve byen Krabi er ikke noe stort turistmål, ferden går som oftest raskt ut til Ao Nang 20 km nord for byen Krabi, og de kjente øyene utenfor.
For ti år siden var det en håndfull akseptable overnattingssteder i Ao Nang, og folk som ville besøke stedet måtte lande på flyplassen i Phuket. Nå er det et vell av hoteller og mindre overnattingssteder, og direkte charterruter til Krabi flyplass. Som så mange andre turiststeder har det vært en rask utvikling med ikke altfor mange restriksjoner.

Skandinaviske steder
En stor del av turistene i Krabi og Ao Nang er skandinaver. Et utvalg av etablissementer er eid av skandinaver, blant annet:
- Bernie‘s Place (dansk eier).
- Jeanette‘s (svensk eier).
- Blue Mango (svensk eier).
- Et hotell ved navn Ao Nang Baan Siam er drevet av Tjøme-mannen Kim Stake.
- Leilighetshotellet Nadivana er drevet av familien Dietrichson.

Kjente øyer
Den lokale øyverdenen består av en rekke populære utfartsmål, som Railey, Phra Nang, Chicken, Poda, Hong, Paradise og Relaz Island. Selve bystranden i Ao Nang har færre besøkende og lite med parasoller etc. Det er fordi det er øyverdenen utenfor som trekker.

Shopping og helsetjenester
Et supermarked (Big C) ligger halvannen km unna Ao Nang. Flere 7-Eleven-butikker finnes i nærområdet. I Ao Nang er det legekontor og i Krabi by finnes det et sykehus. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 14/2009 - 1. november 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge