annonse:
1. november 2009

Tigger tjente tusen baht i timen i Phuket

Skrevet av 
Politiinspektøren i Phukets mest kjente turistområde, Patong Beach, arrangerte en liten demonstrasjon for turister en sen kveldstime tidligere denne måneden. Han arresterte en tigger foran The Pizza Company på hovedgaten Bangla Road, men istedenfor å gi ham de sedvanlige 200 baht i bot og la ham gå, forlangte politimannen at mannen tømte lommene. Det viste seg at han i løpet av ca. tre timer hadde tjent 3500 baht på tigging. Tiggeren ble spurt om hvorfor han trodde at folk ga ham så mye penger, og svarte at det stort sett var snakk om folk som ville gjøre veldedige gjerninger. Dette svaret førte til en tur til nærmeste tempel, hvor det ble gjort en donasjon som ga tiggeren 100 baht igjen i lommen.

Politiinspektøren, Grissak Songmonnark, uttalte til Phuket Gazette at folk bør tenke seg om før de gir penger til tiggere. Mange av dem bruker pengene på alkohol og gambling. Det er en gruppe på ca. ti tiggere som er notoriske i Patong. Songmonnark sier at problemet er at straffen for tigging er for lav.

Tiggeren i Patong opererte på egen hånd. En annen type tiggere er barn og handikappede som blir brakt inn fra fattige naboland. Pengene man gir til disse menneskene går rett i lommene på de som brakte dem inn i Thailand. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 14/2009 - 1. november 2009)

 

Lest 801 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 12 – 1. desember:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Trommis og keyboardist
( / Tjenester)

Trommis og keyboardist

Condo Jomtien - langtidsleie
( / Leilighet til leie)

Condo Jomtien - langtidsleie

Ønsker leilighet i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Jomtien Plaza Condotel
( / Leilighet til leie)

Jomtien Plaza Condotel

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c