1. oktober 2009

- Jeg er hundre prosent uskyldig

Skrevet av 
2. september ble en 39-årig nordmann arrestert med 50 gram heroin, ladet pistol og en sum penger på en norskeid restaurant i Pattaya.

AV: DAG A. EKEBERG

Nordmannen sitter nå i varetekt i Bangkok, og er etter det vi erfarer blitt nektet kausjon to ganger. Saken har vakt stor oppmerksomhet i Pattaya, siden mannen har vært en profilert person i forretningsstanden. 39-åringens advokat sier overfor Pattaya Tidende at han ikke kan uttale seg om saken pr i dag, bortsett fra å overbringe følgende uttalelse fra nordmannen: ”Jeg er hundre prosent uskyldig”.
Den norske ambassaden er også informert om saken. Konsul Birgit Brantenberg bekrefter at hun kjenner saken, men vil ikke kommentere den.

Roet seg ned i fengselet
En nordmann som har besøkt 39- åringen i fengselet, sier at han lever under veldig trange og dårlige forhold. I starten var han desperat etter å komme ut, men nå har han roet seg ned, og innfunnet seg med at han mest sannsynlig må sitte der i hvert fall til saken kommer opp første gang, som må skje innen 84 dager fra arrestasjonen, altså senest i slutten av november.
Den arresterte 39-åringen har bodd i Pattaya i ca. ti år. Han var ansatt i turistpolitiet en periode, før han sist vinter ble ansatt som assistent til en politioffiser ved politistasjonen i Pattaya. Jobben skulle gå ut på å hjelpe til som et mellomledd mellom utlendinger og thailandsk politi, blant annet som tolk.

Måtte stenge web-diskusjon
Den arresterte nordmannen uttalte til Dagbladet 4. september at han var blitt lurt i en felle. Dette har ført til mange spekulasjoner i sakens anledning, blant annet på webforumet til Kåres Partybar. Innehaver Kåre Anmarkrud var 26.
september nødt til å stenge denne diskusjonen på forumet etter at spekulasjoner og personangrep tok overhånd i mangel av kjente fakta i saken.
Anmarkrud har vært på ferie i Buriram, og har hatt begrenset mulighet til å moderere diskusjonen på oppringt internettsamband fra Isan. Han sier til Pattaya Tidende at det var en liten, men meget aktiv gjeng som har diskuterte saken. Etter at diskusjonen var stengt merket han lite endring i trafikken på webforumet som helhet.
Anmarkrud sier at det hele er en trist episode, både for den det gjelder og for byens rykte. Han håper at media nå snart vil fokusere på de mange positive ting i og rundt Pattaya.

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge