Markedsansvarlig Katrine I. Johansen i Giganett Markedsansvarlig Katrine I. Johansen i Giganett foto: Dag A. Ekeberg
1. oktober 2009

Høysesongen snart fullbooket

Skrevet av 
En rundspørring blant fem norske og en dansk eiendomsutvikler i Pattaya viser 23 solgte leiligheter de sist to måneder. Og for høysesongen gjelder det å være rask hvis du skal få leid deg en god leilighet.

AV: DAG A. EKEBERG

- Det er blitt solgt 11 leiligheter her siden vi tok over, sier Kurt Svendheim i New Nordic. Han og kona Kathrine tok over driften av Nordic-prosjektene med ca. 300 leiligheter og et tyvetalls eneboliger den 15. juli i år. De 11 som er solgt dreier seg om 9 brukte og 2 nye leiligheter. Alle kjøperne er norske unntatt en som er russisk.
I Nordic-byggene er det nå 30 leiligheter til salgs, 22 brukte og 8 nye. De nyeste prosjektene er kondominiumet "Dream", hvor 24 av 30 leiligheter er solgt samt "Little Dream" hvor 20 av 23 leiligheter er solgt.
Svendheim har foreløpig kun markedsført leilighetene overfor det norske markedet, men ser ikke bort fra at markedet vil utvides etter hvert.
På leiemarkedet formidler Svendheim leie av ca. 100 av de 300 leilighetene i Nordic-komplekset:
- Våre mest attraktive leiligheter er allerede nå 50-70% booket for hovedsesongen, som vi definerer som 1. november til 31. mars. De som er nye hos oss eller ikke så attraktivt beliggende ligger foreløpig på ca. 25-30%. Dette tyder på en god oppgang fra forrige sesong, sier Svendheim, som for øvrig kan love bedre og rimeligere tilbud på tv og internett enn det "Gamle" Nordic hadde.

Giganett: så godt som fullbooket
Giganett selger og leier ut leiligheter i flere av View Talaybygningene på Jomtien. Markedsansvarlig Katrine I. Johansen forteller om to salg siste måned, og stor etterspørsel på leiemarkedet:
- Vi har hatt en enorm økning i utleie, og folk booker tidligere enn før. Vi er allerede nesten helt fullbooket for vintersesongen, kun noen ledige uker her og der.
- Vi ser også at sesongen strekker seg, og folk ser at man kan reise til Pattaya og Jomtien året rundt. Det er stadig flere barnefamilier også som ser at her i området er det et enormt aktivitetstilbud sammenlignet med Phuket og Krabi.

Viking Village: Uforklarlig bra
Landsbyen Viking Village ligger like øst for Pattaya ved landemerket "Krokodillefarmen", som de fleste turister kjenner til. Grunder Øystein Landro forteller om en meget overraskende trend:
- Når det gjelder eiendomssalg har det skjedd noe vi ikke kan forklare. Vi har nye henvendelser hver dag og har fått fire nye reservasjoner bare de to siste ukene.
Landro holder for øyeblikket på med den nye boligblokken samt to nye eneboliger. - Vi begynner å se lyst på tilværelsen. Vi har vært inne i en tid som har vært vanskelig, men føler at ting er på rett vei nå. Vi tror også at problemene i Nordic Group har vært en årsak til at vi har fått flere henvendelser. Kjøperne sjekker mer før de signerer kontrakt i disse dager.

Beach Penthouses: Fire salg
- Vi solgte fire leiligheter i forrige måned, det var vi veldig godt fornøyd med, sier danske Alan Ottesen, som driver prosjektet Jomtien Beach Penthouses i soi 9. - Når vi selger "off plan" før bygningen er ferdig er det bra om vi selger en enhet i måneden. Når bygget er ferdig regner vi med at det går litt raskere.
Prosjektet består av 79 leiligheter, hvorav 14 er solgt. Ottesen sier at de bruker av egne penger til bygget og tar ikke opp lån. Derfor forlanget de også kun 50% av kjøpesummen betalt i avdrag innen leiligheten er ferdig.
- Mange kjøpere er engstelige for å kjøpe i uferdige bygninger nå, sier Ottesen, som legger til at hans prosjekt er i rute for ferdigstillelse i november neste år.
Ottesen, hans søsken og foreldre bor selv i bygningene de bygger, og viser gjerne frem hvordan de ser ut etter 10-12 års fartstid: - De store thailandske utbyggerne ser man jo aldri, det eneste man har å forholde seg til er en resepsjon. Dette kan være problematisk for kundene hvis de har noe å klage over.
Dette er Alan Ottesens første prosjekt. Han er halvt thai og halvt dansk, men bodde i Danmark siden han var seks år gammel og føler seg mest dansk. Han er nettopp ferdig med studiene der, og trekker nå mye på faren Ib sine kontakter, som er bygd opp gjennom femten år i forretningslivet i Pattaya.

Villa Norway: Bunnen er nådd
Alex Tovsen er salgsansvarlig for Villa Norway-prosjektene, hvor hovedfokus nå er salg av de 52 leilighetene i Villa Norway Residence 2 i Pratumnak Soi 5. Han forteller om en rolig sommer med få forespørsler etter leiligheter til salgs. - Juli og august pleier å være relativt travle måneder selv om det er lavsesong, men årets sommermåneder var rett og slett veldig stille, sier Tovsen, som tror at bunnen nå er nådd, med mindre det blir nye politisk problemer, statskupp eller andre hendelser, i Thailand i tiden fremover.
Når det gjelder leiemarkedet tror Tovsen at høysesongen blir god på dette området. - Folk trenger bare litt ekstra tid å tenke seg om når den økonomiske situasjonen er slik den er.

Siam Ocean View: To salg
Alf-Helge Jordal på Siam Ocean View har solgt 23 av totalt 43 leiligheter. Prosjektet består av leiligheter med minst ett soverom, i størrelse 84 kvadratmeter og oppover. Prosjektet, som ligger i soi 6 på Pratamnak Hill, blir klar for innflytting i løpet av november måned. Inngangsbilletten er 4,2 millioner baht.

Ingen aktivitet hos Hvidsten
Arne Hvidsten har to prosjekter i området, gigantiske "The Beach" bestående av to høyblokker på henholdsvis 5o og 60 etasjer med totalt ca. 600 leiligheter på Jomtien Beach, og "The Hill" på Pratamnak Hill rett i nærheten av Nordicprosjektene. Det er ingen tegn til aktivitet på noen av prosjektene. The Beach skulle ha startet opp igjen i august, men er tydeligvis videre utsatt. Vi har ikke lykkes med å få noen kommentar fra Hvidsten.

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge