1. oktober 2009

Star Tour øker mest i Thailand

Skrevet av 
Star Tour øker kapasiteten til Thailand, mens Apollo reduserer noe. Alle de tre store turoperatørene i Norge fremhever Thai Airways’ direkterute som et stort fremskritt. Ving mener SAS har opptrådt underlig.

AV. DAG A. EKEBERG
- Vi har allerede solgt nærmere syv av ti reiser til Thailand den kommende vinteren, og vi ser at kundene våre gjerne legger til noen tusenlapper ekstra for å bo bedre, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til Pattaya Tidende. Star Tour er nå en del av TUI Nordic som eies av reiselivsgiganten TUI. - Vi er også den eneste charterarrangøren som flyr direkte tur/retur Phuket uten mellomlanding, sier Larsen- Vonstett.
- Er tilbudet øket eller minsket sammenlignet med tidligere år? - Tilbudet øker fra år til år, og dette gjelder også kommende vinter. Vi har som eneste charterarrangør også reiser til Thailand i sommerhalvåret.
- Har den økonomiske nedgangen noen effekt på Thailand som turistmål?
- Nei, det har den ikke. Thailand har kommet for å bli, sier Larsen- Vonstett.

Opp på 2007-nivå igjen
TUI Nordic satser på å bringe 120.000 skandinaver til Thailand i vinter, som er tilbake på 2007-nivå. Direktør Christian Clemens uttalte i et intervju med Bangkok Post at de vil sette inn et ekstra fly til vinteren i perioden 15. desember til 5. mars på flyvninger til Krabi og Phuket. Han mener at en ting som taler til Thailands fordel er at både norsk og svensk valuta har opplevd en styrkning mot baht den siste tiden. Skandinaver er godt likt i Thailand, ikke minst fordi de bruker mye penger, 8.000 - 10.000 baht pr dag ifølge statistikken.

Ving: Phuket ned, Krabi opp
Administrerende direktør Gunnar Grosvold i Ving Norge sier til Pattaya Tidende at det har vært en endring i etterspørselen i år, Krabi er blitt mer populært, Phuket mindre. Ving tilbyr også ruteflyløsninger til Bangkok, som har økt i popularitet siden Thai Airways startet sin direkterute Oslo- Bangkok.
- Thailand som reisemål vil fortsette å vokse da de som har vært der er meget gode markedsførere når de kommer hjem. Det øker antall førstegangsreisende til Thailand. Så år for år øker volumet fra Norge. Direkteruten med Thai Airways betyr også ekstremt mye for denne økningen, sier Grosvold.

- Toget gått for SAS
- Vil direkteruten til Thai Airways få noen konsekvenser for hva slags turer dere vil tilby til Thailand fremover? Blir det flere reisemål enn Phuket/Krabi, med utgangspunkt i Bangkok?
- Thai-ruten til Bangkok kan bety at vi utvider antall hoteller på andre steder enn Phuket og Krabi, men vi har med vår Ving Flex-satsing allerede et svært bredt hotellutvalg på andre reisemål i Thailand.
- Burde ikke SAS kjenne sin besøkelsestid nå før de blir utkonkurrert på ruten av Thai Airways?
- Vi har i mange år ønsket oss denne Thai-satsingen. Jeg tror toget er gått for SAS når det gjelder Oslo- Bangkok, siden Thai kom dem i forkjøpet. At Norge ikke har hatt en slik direkterute, mens København, Stockholm og Helsingfors har hatt det i en årrekke, er underlig. Men nå er altså Thai på plass, noe som vil bety mye for trafikken til hele regionen.

Apollo: Gode tilbud kommer
Norges tredje største turoperatør er Apollo Reiser. De har opplevd en liten nedgang i etterspørselen etter turer til Thailand, og har derfor redusert kapasiteten noe.
Informasjonssjef Helen Begby uttaler: - Sommeren har vært bra, men vi merker at salget av vinterreiser går litt tregere sammenlignet med i fjor - spesielt innen mer eksotiske reisemål. Ukesturer til Kanariøyene og Egypt dominerer vintersalget.
- Hvordan ser dere på Thailand som reisemål i år sammenlignet med tidligere år?
- Thailand er fremdeles veldig populært og selger bra også i år. Det er mange tilbakevendende gjester, og juleferie i Thailand er spesielt attraktivt og har blitt en tradisjon for mange familier.
Begby fremhever også Thai Airways' direkterute som positiv.
- Det er en generell trend i vinter at flere reiser kortere, og dette har nok noe å gjøre med at mange er litt forsiktige med pengebruken. Vi fikk mange gode spesialtilbud fra hotellene i fjor, og det er nok mange som også i vinter "henger litt på gjerdet" for å se om det kommer noen ekstra lave priser.

Fremhever nattflyvninger

SAS kom ikke spesielt godt ut av en undersøkelse om flypriser trykket i forrige utgave av Pattaya Tidende, og møter også nå sterk konkurranse fra Thai Airways. Vi har stilt noen spørsmål i sakens anledning til direktør for SAS Southeast Asia, Håkan Olsson:
- Hva gjør SAS konkret nå for å konkurrere med Thai Airways etter at dette selskapet startet direkteflyvninger mellom Oslo og Bangkok i juni?
- Vi har et godt produkt med mange bra tilslutninger til og fra København, dessuten flyr vi nattflyvninger i begge retningene, noe som mange av våre kunder verdsetter høyt. Likeledes er alle SAS' billetter gyldig i ett år, sier Olsson.
- Men Thai Airways har jo også nattflyvninger?
- SAS har nattflyvninger i begge retningene, mens Thai Airways har ettermiddagsavgang i 14-tiden fra Skandinavia. SAS har sin avgang 22.40 fra Køpenhavn.
Olsson sier videre at dagens marked er ekstremt flyktig og at det derfor stadig vekk er endringer på tilbud avhengig av etterspørselen i markedet. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge