1. oktober 2009

Mange klager på kontrakter med treningsstudioer

Skrevet av 
Thailand har de siste årene opplevd en sterk økning i antall treningsstudioer, og en tilsvarende økning i antall klager til the Consumer Protection Board.

Ikke mindre enn 748 klager er blitt rapportert siden 2005, og det førte til en offentlig høring nylig i sakens anledning. Et problem som ble avdekket umiddelbart var at kontraktene som disse treningsstudioene har med kundene er uregulert og ofte gir kunden dårlig beskyttelse.

Ifølge forbrukerrådet var det mange kunder som hadde signert årlige kontrakter eller livstidskontrakter og betalt titusener av baht, uten å ha noen beskyttelse mot mislighold av kontrakten. Blant annet var det mange kunder som hadde blitt fortalt at kontrakten var bindende og ikke kunne sies opp. Dette ønsker forbrukernes beskyttere å gjøre noe med.

En vanlig taktikk er ifølge en artikkel i Bangkok Post å gi potensielle kunder en kupong med et visst antall gratistimer. Når de så møter opp på treningsstudioet blir de overtalt eller presset til å signere en kontrakt.

Mange av klagene gikk ut på at tilbudet som ble gitt ikke samsvarte med det som var forespeilet før kontraktsinngåelse.

Målet til myndighetene er at denne industrien skal reguleres kontraktsmessig på linje med eiendomsmeglere og låneinstitusjoner, slik at det blir standardiserte kontrakter.

Pattaya Tidende trykket i utgaven 1. august et leserinnlegg om en nordmanns dårlige erfaringer med et treningsstudio her i Pattaya, som påpeker mange av de samme problemene. Han hadde i tillegg dårlig erfaring med en såkalt "personlig trener". (dae)

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge