1. oktober 2009

Skilsmisse: Ditt hus i Thailand kan gå tapt

Skrevet av 
Juridisk sett:

Eiendeler i et ekteskap i Thailand deles inn i to kategorier; personlige eiendeler og felles eiendeler. Dette gjelder uansett nasjonalitet på de to ektefellene.

"Personlige eiendeler" defineres som det som ektefellen eide før ekteskapet ble inngått. "Felles eiendeler" er det som ekteparet har ervervet etter inngåelsen.

Ved en oppløsning av et tinglyst ekteskap i Thailand går paret gjennom en prosess som kalles "Fordeling av felles eiendeler". Hvis ingen av partene hadde laget en særeieavtale før inngåelsen av ekteskapet blir eiendelene fordelt likt mellom partene.

Kontanter kan enkelt deles. Eiendeler som hus, bil og andre gjenstander skal ifølge loven selges og overskuddet deles likt mellom ektefellene.

Hvis en utlending gifter seg med en thai, kan det bli et problem når det gjelder å dele verdien i hus og landområder. Dette gjelder spesielt hvis eiendommen står registrert i den thailandske statsborgerens navn, noe som ofte er tilfelle siden utlendinger ikke kan eie land i Thailand. I dette tilfelle vil ifølge thailandsk lov hele eiendommen tilfalle den thailandske parten. Grunnen til dette er at når en thailandsk statsborger som er gift med en utlending kjøper eiendom, må den utenlandske ektefellen signere et dokument på landkontoret som sier at eiendommen er kategorisert under "personlige eiendeler", og vedkommende utlending har ingen rettigheter til eiendommen. Uten denne signaturen fra utlendingen vil ikke landkontoret gjennomføre eiendomstransaksjonen.

Dette dokumentet er skrevet både på thai og engelsk for at en utlending ikke i ettertid skal kunne hevde at han ikke visst hva han skrev under på.

Dette er et aspekt ved thailandsk lovgivning som du som utlending bør være oppmerksom på.

Av: Kamnod Soponvasu, daglig leder Thai Legal & Associates Co., Ltd.

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge