1. oktober 2009

Skilsmisse: Ditt hus i Thailand kan gå tapt

Skrevet av 
Juridisk sett:

Eiendeler i et ekteskap i Thailand deles inn i to kategorier; personlige eiendeler og felles eiendeler. Dette gjelder uansett nasjonalitet på de to ektefellene.

"Personlige eiendeler" defineres som det som ektefellen eide før ekteskapet ble inngått. "Felles eiendeler" er det som ekteparet har ervervet etter inngåelsen.

Ved en oppløsning av et tinglyst ekteskap i Thailand går paret gjennom en prosess som kalles "Fordeling av felles eiendeler". Hvis ingen av partene hadde laget en særeieavtale før inngåelsen av ekteskapet blir eiendelene fordelt likt mellom partene.

Kontanter kan enkelt deles. Eiendeler som hus, bil og andre gjenstander skal ifølge loven selges og overskuddet deles likt mellom ektefellene.

Hvis en utlending gifter seg med en thai, kan det bli et problem når det gjelder å dele verdien i hus og landområder. Dette gjelder spesielt hvis eiendommen står registrert i den thailandske statsborgerens navn, noe som ofte er tilfelle siden utlendinger ikke kan eie land i Thailand. I dette tilfelle vil ifølge thailandsk lov hele eiendommen tilfalle den thailandske parten. Grunnen til dette er at når en thailandsk statsborger som er gift med en utlending kjøper eiendom, må den utenlandske ektefellen signere et dokument på landkontoret som sier at eiendommen er kategorisert under "personlige eiendeler", og vedkommende utlending har ingen rettigheter til eiendommen. Uten denne signaturen fra utlendingen vil ikke landkontoret gjennomføre eiendomstransaksjonen.

Dette dokumentet er skrevet både på thai og engelsk for at en utlending ikke i ettertid skal kunne hevde at han ikke visst hva han skrev under på.

Dette er et aspekt ved thailandsk lovgivning som du som utlending bør være oppmerksom på.

Av: Kamnod Soponvasu, daglig leder Thai Legal & Associates Co., Ltd.

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

Lest 2863 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter