1. september 2009

Gode flytilbud til Thailand til høsten

Skrevet av 
Det går raskt mot høysesong, noe som vanligvis betyr dyrere billetter fra Norge til Thailand. Men det er fortsatt usikkert hva som vil skje i år. Verdensøkonomien har stabilisert seg, men Thailand sliter fortsatt med etterdønningene etter flere omganger med politiske uroligheter.
Samtidig forbereder helseeksperter hele Europa på at i september og oktober vil svineinfluensaen gjøre opptil en tredjedel av befolkningen syk. Det er derfor mange som ikke våger å bestille flybilletter nå, og prisene er derfor fortsatt rimelige: En billett fra Oslo med utreise 1. oktober og retur 30. oktober tilbys nå av Lufthansa til 6.175 kroner. Skulle du foretrekke SAS er rimeligste billett for disse datoene 7.027 kroner. Austrian får du for 7.017 kroner.

November rimeligst
Venter du til november er prisene enda rimeligere. Med avreise 5. november og retur 30. november tilbyr KLM/China Airlines billetter fra Oslo til 5.893 kroner. Lufthansa/ SAS får du til 6.071 kroner, mens kombinasjonen SAS/Swiss Air får du for 6.766 kroner. Aeroflot, som før var alternativet for folk på sparebudsjett, har fått konkurranse.
Et selskap man bør holde øynene oppe for er Air Berlin. Det er et tysk billigselskap som blant annet flyr på Norge og Thailand. De tilbyr brukbare priser til Thailand, spesielt i perioder når andre selskaper har skrudd opp sine priser. Men mest interessant er at de ikke skviser deg hvis du ønsker kun en enveisbillett.

Enveisbillett dyrt med SAS
For nordmenn bosatt i Thailand kan det ofte være aktuelt å kjøpe billett en vei. Med avreise 1. oktober tilbyr Air Berlin reise fra Oslo til Bangkok for 4.274 kroner. Brussels Airline/ Etihad forlanger 4.765 kroner for samme enveisbillett, mens Turkish Airlines tar 5.333 kroner.
SAS er ikke konkurransedyktige på enveisbilletter, de forlanger 7.947 kroner, som kun er ca. tusenlappen rimeligere enn tur/retur. Realiteten er at svært mange selskaper tilbyr rimeligere tur/returbilletter enn hva SAS forlanger for en vei. Siden mange av selskapene er en del av Star Alliance, og selskapene har setedeling med SAS, kan det hende du flyr SAS den ene eller begge veier for en pris langt under hva selskapet forlanger for en vei.
Bor du i Tromsø bør du vurdere å kjøpe en billett til Oslo med Norwegian. For øyeblikket får du den for 399 kroner. Med litt gebyrer blir det under tusen kroner. SAS legger på billettprisen til Thailand fra 2.000 til 3.000 kroner hvis du har Tromsø som utgangspunkt.

AV: TERJE ENGØ

(Pattaya Tidende utgave 12/2009 - 1. september 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge