annonse:
1. september 2009

Regjeringen vil rydde opp på flyplassen i Bangkok

Skrevet av 
Thailandske myndigheter har tatt affære etter en del negativ omtale av forholdene på den nye flyplassen Suvannabhumi. En engelskmann hevdet å ha blitt presset for penger av flyplassansatte etter at hans kinesiske kone ble beskyldt for butikktyveri. I ettertid er det blitt vist en film fra et overvåkningskamera som antyder at damen faktisk hadde stjålet fra en butikk.

I kjølvannet av denne historien har det dukket opp flere turister som har fortalt om lignende hendelser. Uansett sannhetsgehalt i disse historiene har det ført til mye dårlig omtale for Thailand i vestlige media. Statsminister Abhisit tar nå affære for å vise at Thailand bryr seg om rettssikkerheten til turister. Han tar nå for seg problemområdene taxfree-butikker, taxier uten lisens, tyveri av bagasje og myndighetspersoner som opptrer som mellommenn mellom turister og rettssystemet.

Taxfree-butikker må heretter vise tydelig hvor butikkens grense går og hvor man betaler for varene. Det er blitt antydet at det bevisst ikke er laget grenser mellom butikkene, slik at det blir enklere å beskylde turister for butikktyveri. Likeledes blir det installert flere overvåkningskameraer for å sikre at bagasjehåndterere ikke enkelt kan stjele fra turister.

Både Danmark og Storbritannia advarer for tiden turister mot problemene på den thailandske hovedflyplassen.

I tillegg til dette skal det nå nok en gang forsøkes å slå ned på uregistrerte taxier og turistguider som oppholder seg på flyplassen på jakt etter kunder. Disse skal nå bøtlegges med 2000 baht, men boten kan økes helt opp til 10.000 baht hvis de har vært aggressive i sine salgsfremstøt mot turister. Det var de første fem månedene i år en nedgang i antall turister i Thailand på 15% sammenlignet med samme periode i fjor. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 12/2009 - 1. september 2009)

 

Lest 1990 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien