[ annonse ]
1. august 2009

Dårlige tider for aviser og magasiner i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]
Årets seks første måneder ga en 15% nedgang i annonseinntekter for thailandske aviser og magasiner sammenlignet med samme periode i fjor. Annonsemarkedet i alle medier sett under ett opplevde 5% nedgang. TV-reklame står for ca. 60% av det totale annonsemarkedet, og opplevde kun halvannen prosent nedgang sammenlignet med første halvår i fjor. Totalt brukes det om lag 50 milliarder baht på tv-reklame i Thailand hvert år, heter det i en rapport fra Nielsen Company. Annonseformer som opplevde økning inkluderer reklame i transportsystemer - veger, flyplasser, jernbane (30% økning) og internettreklame (9% økning).

Den desidert største annonsøren i Thailand er Unilever (Thai) Holding, som produserer produkter som Sunsilk Shampoo and Dove såpe. De sto for 5,5% av all reklame i Thailand med sine 2,3 milliarder baht i første halvår.

På annenplass kom Beiersdorf som produserer ulike hudprodukter inkludert Nivea. De brukte 990 millioner baht. L'oreal brukte 800 millioner baht på reklame. Begge de to sistnevnte bedriftene økte sin innsats på markedet betydelig fra i fjor til i år. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)