1. august 2009

Thai Airways må likevel kjøpe superfly

Skrevet av 
Det byr på for store problemer for Thai Airways å avbestille de seks flyene av typen Airbus A380 som de opprinnelig hadde bestemt å kutte ut.

Det er snakk om 25 milliarder baht i avbestillingsgebyr, eventuelt en rettssak som også vil koste både penger og renome for det thailandske flyselskapet. Styreformann Wallop Bhukkanasut uttalte derfor til Bangkok Post nylig at de tar flyene likevel, men satser på en senere leveringsdato. De ønsker nå å motta tre fly i 2012 og de tre siste i 2013, i motsetning til den opprinnelige planen som ga leveringsdatoer i 2010 og 2011. Hvert av disse flyene koster ca. 10 milliarder baht, og skal etter planen benyttes på rutene til Frankfurt, London og Paris.

Airbus har redusert produksjonen av A380 da mange av verdens flyselskaper har valgt å satse på mindre flytyper grunnet nedgangen i økonomien og turismen verden over.

Thai Airways regner med at de økonomiske problemene skal være over i 2012. Selskapet noterte sitt første tap i historien i fjor da de gikk 21 milliarder baht i minus. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

Lest 1631 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien