1. juli 2009

Pass-svindel avslørt

Skrevet av 
Flere norske pass er beslaglagt i Bangkok. Forfalskning og tyveri av pass er en stor industri også i Thailand. Blir passet ditt stjålet kan du risikere store ubehageligheter.

AV: TERJE ENGØ

Flere kopier av norske og tyske pass ble i midten av juni beslaglagt av politiet i Bangkok. En tysker med en thailandsk partner ble arrestert ved Paragon Shopping Mall i Bangkok da de overleverte seks falske pass til en person som viste seg å jobbe for immigrasjonsmyndighetene. De norske og tyske passkopiene ble solgt for 78.000 baht per stykk. Ifølge sjef Lt. General Chatchawal Suksomjit ved Immigrasjonspolititet er falske pass en ettertraktet vare i Thailand. De to arresterte hadde drevet på i lengre tid og hadde til og med begynt å tilby pass på en hjemmeside på internett. En bangladeshisk statsborger og ekspert på forfalskning av pass, Mohammad Ali Hussein, ble tidligere i år arrestert i Chaiyaphum. Han var etterlyst internasjonalt etter flere års virksomhet med forfalskning av pass. Samtidig med at falsknerne ble arrestert ble også en ghanesisk mann arrestert for å være i besittelse av falsk pass og for at oppholdstillatelsen var utløpt.

Tyveri må anmeldes
Flere titusen norske pass forsvinner, mistes eller stjeles hvert år. Ved den norske ambassaden i Thailand får de jevnlig meldinger om nordmenn som har mistet passet sitt. Disse får enten utstedt midlertidige reisedokumenter eller kan søke om nytt pass, men først må de melde tyveriet til thailandsk politi og til immigrasjonsmyndighetene. Falske pass brukes av personer som ønsker å oppholde seg ulovlig i Thailand. Ved å bruke to pass kan de i praksis oppholde seg uten opphold ved å reise ut på ett og inn på det andre passet.

Du kan få problemer

Falske pass gjør det også mulig å opprette bankkonto i falsk navn. Disse kontoene kan brukes til å ta i mot penger fra nettsvindel, narkohandel og andre ulovligheter. I verste fall kan den rettmessige eier av det originale passet bli arrestert feilaktig og anklaget for lovbrudd.

(Pattaya Tidende utgave 10/2009 - 1. juli 2009)

 

Sist redigert 3. mai 2012 - 13:55
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge