annonse:
1. juli 2009

Skatt tilbake også på lønnsinntekt

Skrevet av 
Ikke nok med at Oskar Jørgensen fikk tilbake all skatt på pensjon etter at han hadde flyttet til Thailand. Forleden dag kom også skatten tilbake på lønnsinntektene hans for årene 2004 og 2005.

- Det står i klartekst i skatteavtalen mellom Norge og Thailand at pensjoner skal kun skattlegges i det landet der mottakeren bor, sier Jørgensen, som påpeker at lønnsinntekter ikke er nevnt eksplisitt på samme måte. Han mener at dette burde få positive konsekvenser for f.eks. nordsjøarbeidere som bor i Thailand, spesielt hvis de klarer å få til 180 dager her hvert år. I tillegg til dette fikk også Jørgensens kone tilbake skatt betalt i Norge, selv om det ikke var søkt om dette: - Utlendinger som bor i Norge under ti år får all skatt de har betalt til Norge tilbake hvis de flytter ut av Norge innen ti år etter de ankom Norge første gangen, sier Jørgensen.

Året 2006 er fortsatt til behandling, siden Jørgensen oppholdt seg i Thailand kun 175 dager, og grensen er 180. Men han oppholdt seg ikke særlig mange dager i Norge dette året, så denne saken er det flere som følger spent med på. Oskar Jørgensen forteller om fortsatt stor interesse for disse skattespørsmålene, og oppfordrer folk som er ute etter informasjon å stille opp på møtene til foreningen Khon Norway, hvor Jørgensen er formann. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 10/2009 - 1. juli 2009)

 

Lest 1607 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 12 – 1. desember:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU 7 selges
( / Til salgs)

Isuzu MU 7 selges

Trommis og keyboardist
( / Tjenester)

Trommis og keyboardist

Condo Jomtien - langtidsleie
( / Leilighet til leie)

Condo Jomtien - langtidsleie

Ønsker leilighet i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Jomtien Plaza Condotel
( / Leilighet til leie)

Jomtien Plaza Condotel