1. juli 2009

Forblir mysteriet uløst?

Skrevet av 

En ny obduksjon i Norge utredes. Her i Thailand er det fortsatt vanskelig å få svar fra myndighetene.

AV: STIG M. SOLBERG

Det er blitt gjennomført flere obduksjoner og analyser, utført av eksperter i Phuket og ved politiets rettsmedisinske institutt i Bangkok. men dødsårsaken til norske Julie Michelle Bergheim (22) og amerikanske Jill St. Onge (26) er fortsatt uklar.
Ifølge VG har Søndre Buskerud politidistrikt kontaktet Rettsmedisinsk institutt i Oslo for å undersøke muligheten for ny obduksjon i Norge: - Jeg kan bekrefte at det er en del åpne spørsmål knyttet til dødsårsaken. Samtidig er det også knyttet usikkerhet til hvilke svar en obduksjon kan gi, sier politiadvokat Sjak Haaheim til VG. Kremeringen er utsatt i påvente av en eventuell obduksjon.

Vanskelig å få svar
- Det er merkelig at dødsårsaken ikke er funnet og det kan virke som det hele er litt pinlig for thailandske myndigheter. Vi har snakket med sentrale folk i politiet, helsevesenet og i Krabi-administrasjonen uten å finne noen som er villig til å ta på seg ansvaret for etterforskningen og analysene, sier redaktør Alan Morrison i Phuket Wan til Pattaya Tidende. Han tror saken vil forbli uløst dersom ikke den norske og amerikanske ambassaden legger press på thailandske myndigheter. Bergheim bodde på gjestehuset Lalina House på Phi Phi sammen med en norsk studievenninne. I rommet ved siden av bodde et ungt amerikansk par. Jill St. Onge og forloveden Ryan Kells ble i likhet med de norske jentene akutt syke natt til søndag 3. mai. St. Onge døde på det lokale sykehuset på Phi Phi. Bergheim ble i all hast fraktet til et sykehus i Phuket, men livet sto ikke til å redde.

(Pattaya Tidende utgave 10/2009 - 1. juli 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge