1. juli 2009

Leserinnlegg: Grensen er nådd

Skrevet av 
”Tenk på alle de som har søkt om skattemessig bosted i Thailand og fått avslag. Dette er en skam for norske myndigheter."

Nå må vel grensen være nådd for hva vi pensjonister skal finne oss i av udugelige saksbehandlere på Skatt Øst. Jeg vet ikke om disse saksbehandlerne rett og slett kan anmeldes for trakassering og mobbing av alders- og uførepensjonister. Min saksbehandler viser tydelig at hun ikke kjenner til skatteavtalen mellom Norge og Thailand. Nylig skrev hun i et brev:

"Skattekontoret gjør deg oppmerksom på at Norge fra inntektsåret 2010 har innført kildeskatt på pensjon utbetalt til personer som ikke er bosatt i Norge etter skatteloven. Dette vil som utgangspunkt innebære at all pensjon utbetalt fra Norge vil bli skattelagt her, og at dobbelbeskatning vil måtte bli avhjulpet av din nye bostedsstat." Ryktene om disse brevene går som varmt hvetebrød på restaurantene i Pattaya og Cha Am. Er det mulig å få et dementi fra de norske skattemyndighetene om at det denne saksbehandleren skriver er feil? Medlemmer i Khon Norway er både sinte, frustrerte og forbannet på den måten alders- og uførepensjonister er blitt behandlet på av skatteetaten i Norge. Tenk på alle de som har søkt om skattemessig bosted i Thailand og fått avslag.

Dette er en skam for norske myndigheter. At de nå prøver å instruere Nav International, som det nå heter, om hvordan de skal skattlegge norske pensjonister som er bosatt i Thailand etter kommende årsskifte viser at de tror de er hevet over sitt mandat. Her må noen høyere oppe i systemet gripe fatt. Nå krever vi at skattemyndighetene setter seg inn i gjeldende lover og regler!

Roger Hågensen, sekretær Khon Norway

(Pattaya Tidende utgave 10/2009 - 1. juli 2009)

 

Lest 3040 ganger Sist redigert 12. mai 2012 - 23:54
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien